|
|
|
|
|
Provencaalse verse paling (stoofaal) |
|
|
• Hoofdgerecht voor 6 personen personen; 605 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
1 kilo schoongemaakte verse paling (stoofaal) 2 eetlepels citroensap 2 uien 4 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 4 vleestomaten 2½ dl droge witte wijn 4 ansjovisfilets 2 theelepels gedroogde tijm 2 eetlepels versgehakte peterselie zout en peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met peper en zout. Pel de uien en snipper ze. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste teentjes knoflook. Voeg de stukjes paling toe en bak deze 3 minuten mee. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in parten. Voeg ze met de wijn en de fijngesneden ansjovisfilets bij de stoofaal. Laat de paling zonder deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes stoven.
Lekker met bruinbrood en olijfboter (boter met gehakte olijven en citroensap).
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Panini met zalm en geitenkaas
Snijd het stokbrood of de focaccia in vieren en snijd de stukken open. Bestrijk de snijvlakken dun m... Lees verder |
|
Gewokte mosselen met tomaat, pastis en basilicum
Maak de mosselen goed schoon en verwijder met een mesje eventuele baarden. Doe de olijfolie in de wo... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder |
|
(Rode) Mul in een pakketje
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | | |