|
|
|
|
|
Haringtartaar met sla en krielaardappels |
|
|
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 Hollandse nieuwe halve rode ui bosje radijsjes 1 krop sla 1 bosuitje 300 gram geschrapte krielaardappeltjes 3 dl crème fraîche 2 eetlepels jenever (jonge of oude) dille zout en peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn. Snij de rode ui en de haringen zeer fijn en meng ze door elkaar. Zet de haring in de koelkast.
Was de sla en snij de bosui in schuine ringetjes. Strooi de bosuitjes over de sla. Kerf de radijsjes 8 keer tot bijna onderaan (overlangs) en leg ze in ijskoud water. Zo openen de radijsjes als een bloemetje.
Roer de dille samen met de jenever door de crème fraîche tot een luchtig sausje. Leg wat sla op het bord en leg hierover de haringtartaartjes. Schenk de saus rondom de haring tartaartjes. Drapeer de radijsjes op het bord. Serveer met de sla en de krielaardappeltjes.
Ingestuurd door: Mr. Cook, Zeeland
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
Verwarm de oven voor op 220 C.
Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder |
|
Wrap met makreel
• Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet... Lees verder |
|
(Rode) Mul in een pakketje
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder |
|
Gestoofde wijtingfilets in tomaten-sojasaus
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |