Makreel

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de puntjes van de haricots verts. Kook de plakjes aardappel en de haricots verts in ca. 5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd de tomaten in plakjes en de bosuitjes in ringetjes. Trek het vel van de makreel en verdeel het visvlees in stukjes. Spreid 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit en verdeel de plakjes aardappel in het midden. Leg hierop de haricots verts, de makreel, de tomaten en de uiringetjes. Steek de takjes tijm ertussen en sprenkel er 2 eetlepels sherry en 1 eetlepel olijfolie over. Strooi er wat zout en peper over. Vouw het bakpapier tot pakketjes dicht. Zet de pakketjes op de bakplaat in de oven en laat de inhoud in ca. 20 minuten gaar worden. Roer in een schaaltje de Griekse yoghurt of zure room met de mosterd, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel olijfolie tot een sausje en voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de pakketjes op 2 borden, vouw ze open en geef het sausje erbij.


 
Verrassingspakketje met makreel en fijne groente
• Ovengerecht voor 2 personen personen; 966 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 1 gerookte makreel
  • 2 jonge aardappelen
  • 150 gram haricots verts
  • 2 kleine tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 4 takjes verse tijm
  • 3 eetlepels medium dry sherry
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bekertje Griekse yoghurt (150 ml) of zure room (125ml)
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de puntjes van de haricots verts. Kook de plakjes aardappel en de haricots verts in ca. 5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd de tomaten in plakjes en de bosuitjes in ringetjes. Trek het vel van de makreel en verdeel het visvlees in stukjes. Spreid 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit en verdeel de plakjes aardappel in het midden. Leg hierop de haricots verts, de makreel, de tomaten en de uiringetjes. Steek de takjes tijm ertussen en sprenkel er 2 eetlepels sherry en 1 eetlepel olijfolie over. Strooi er wat zout en peper over. Vouw het bakpapier tot pakketjes dicht. Zet de pakketjes op de bakplaat in de oven en laat de inhoud in ca. 20 minuten gaar worden. Roer in een schaaltje de Griekse yoghurt of zure room met de mosterd, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel olijfolie tot een sausje en voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de pakketjes op 2 borden, vouw ze open en geef het sausje erbij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Clamshowder
    Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.

    Smelt de boter ... Lees verder
    Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder
    Pikante kabeljauw met wilde rijst
    Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in ... Lees verder
    Mediterrane wijtingsoep
    Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in... Lees verder
    Lasagne met tomaat-tonijnsaus
    Kook de broccoli met zout en giet af. Verwarm de pastasaus samen met 1 blikje tonijn en de broccoli.... Lees verder
    Ovenschotel van makreel en aubergine
    Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout, laat ze zo 10 minuten liggen. Verwarm de ove... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden