|
|
|
|
|
Tagliatelle met mosselen, basilicum en pijnboompitten |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 650 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
300 gram gekookte mosselen 350 gram tagliatelle 30 gram pijnboompitten 1 ui 50 gram magere ontbijtspekblokjes 2 dl crème fraîche of Room Fris ½ visbouillontablet 2 theelepels worcestersaus 50 gram geraspte belegen kaas 2 eetlepels fijngeknipte basilicum (of uit de diepvries van Darégal) zout en cayennepeper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met een snufje zout gaar (kooktijd 10-15 minuten, volgens de aanwijzingen op de verpakking) en giet deze af. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze daarna afkoelen. Pel en snipper de ui. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag zachtjes uit. Voeg de gesnipperde ui toe en bak het geheel nog 3 minuten op een laag vuur. Voeg de Room Fris en ½ bouillontablet aan het spek-uimengsel toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus op een hoog vuur 3 minuten koken, zo nu en dan roeren. Voeg een mespunt cayennepeper, de worcestersaus, de kaas, de basilicum en de mosselen toe. Even roeren en de saus direct met de gekookte tagliatelle mengen.
Lekker met gestoofde venkel of bleekselderij.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Viskebab met tzatziki
Snijd de zalm in stukken. Maak de courgette en paprika schoon. Snijd de courgette in 12 plakken van ... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
Gevulde eieren met zalm
Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder |
|
Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |