Mosselen

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd ook de gember in dunne plakjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil er af. Pers de limoen uit. Was de mosselen schoon onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes aan tot ze gaan geuren. Schep de limoenrasp, de bosuitjes en de mosselen erdoor. Bak de mosselen al omscheppend 3-4 minuten op hoog vuur. Schep er 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel limoensap door en verwarm de mosselen nog 3-4 minuten tot alle schelpen openstaan. Schep de mosselen in 2 warme diepe borden. Roer een dipsausje van 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels sojasaus en 4 eetlepels mosselvocht en schenk het sausje vervolgens in twee kleine kommetjes en serveer het bij de mosselen.

Lekker met komkommersalade en rijst of naanbrood.


 
Oosterse mosselen uit de wok
• Wokgerecht voor 2 personen personen; 420 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 kilo mosselen
  • 3 bosuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember of 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels (roerbak) olie
  • 3 eetlepels oosterse chilisaus
  • 2 eetlepels (Japanse) sojasaus


  • Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd ook de gember in dunne plakjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil er af. Pers de limoen uit. Was de mosselen schoon onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes aan tot ze gaan geuren. Schep de limoenrasp, de bosuitjes en de mosselen erdoor. Bak de mosselen al omscheppend 3-4 minuten op hoog vuur. Schep er 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel limoensap door en verwarm de mosselen nog 3-4 minuten tot alle schelpen openstaan. Schep de mosselen in 2 warme diepe borden. Roer een dipsausje van 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels sojasaus en 4 eetlepels mosselvocht en schenk het sausje vervolgens in twee kleine kommetjes en serveer het bij de mosselen.

    Lekker met komkommersalade en rijst of naanbrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden