Oesters

Snijd de oesters één voor één open: houd de oesters met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast, dat de platte schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open. Verwijder de platte schelpen en maak de oesters in de bolle schelpen los. Zet de schelpen met oester op de bakplaat. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met zout en peper. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil af. Klop de slagroom half stijf en schep het basilicum met de citroenrasp en enkele druppels citroensap erdoor. Verdeel de blokjes tomaat over de oesters en schep de room erop. Strooi de parmezaanse kaas erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder het hete grillelement en laat de oesters in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar worden. Verdeel de veldsla over 4 borden of een schaal en zet de oesterschelpen erop.


 
Gegratineerde oesters (1)
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 135 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 12 verse Zeeuwse oesters
  • 2 tomaten
  • 1 citroen
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum (vers of diepvries van Darégal)
  • 25 gram verse parmezaanse kaas
  • 75 gram veldsla
  • Zout en peper


  • Snijd de oesters één voor één open: houd de oesters met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast, dat de platte schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open. Verwijder de platte schelpen en maak de oesters in de bolle schelpen los. Zet de schelpen met oester op de bakplaat. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met zout en peper. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil af. Klop de slagroom half stijf en schep het basilicum met de citroenrasp en enkele druppels citroensap erdoor. Verdeel de blokjes tomaat over de oesters en schep de room erop. Strooi de parmezaanse kaas erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder het hete grillelement en laat de oesters in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar worden. Verdeel de veldsla over 4 borden of een schaal en zet de oesterschelpen erop.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ºC.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Lasagne met tomaat-tonijnsaus
    Kook de broccoli met zout en giet af. Verwarm de pastasaus samen met 1 blikje tonijn en de broccoli.... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden