Zeeduivel

Wrijf de zeeduivelfilets in met zout en peper en ½ eetlepel sesamolie. Snijd de bladeren van de paksoi. Snijd de stengels in dunne plakjes en verdeel ze over de bodem van een (bamboe) stoommandje. Leg 2 bladeren overlappend naast elkaar en verpak er 1 stuk zeeduivel in. Verpak de andere zeeduivelfilet op de zelfde manier. Leg de pakketjes in het stoommandje. Breng in wok of stoompan ruim water aan de kook. Zet in de wok het stoommandje op een rekje boven het water of hang het stoommandje in de pan. Dek de wok of pan af en stoom de vis in ongeveer 10 minuten gaar. Klop in een kom een dressing van de rest van de sesamolie, 3 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelschil, sambal, sojasaus en sesamzaadjes. Schenk de dressing in 2 kleine kommetjes (of eierdopjes). Schep de plakjes paksoi op twee borden en leg de pakketjes erop. Zet een kommetje met dressing ernaast.

Lekker met pandan- of basmatirijst.


 
Gestoomde zeeduivel in paksoi
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 320 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 stukken zeeduivelfilet (à 125 gram)
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 4 stengels paksoi
  • 1 sinaasappel (sap en geraspte schil)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • stoompan of pan met stoommandje/ vergiet
  • zout en versgemalen peper


  • Wrijf de zeeduivelfilets in met zout en peper en ½ eetlepel sesamolie. Snijd de bladeren van de paksoi. Snijd de stengels in dunne plakjes en verdeel ze over de bodem van een (bamboe) stoommandje. Leg 2 bladeren overlappend naast elkaar en verpak er 1 stuk zeeduivel in. Verpak de andere zeeduivelfilet op de zelfde manier. Leg de pakketjes in het stoommandje. Breng in wok of stoompan ruim water aan de kook. Zet in de wok het stoommandje op een rekje boven het water of hang het stoommandje in de pan. Dek de wok of pan af en stoom de vis in ongeveer 10 minuten gaar. Klop in een kom een dressing van de rest van de sesamolie, 3 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelschil, sambal, sojasaus en sesamzaadjes. Schenk de dressing in 2 kleine kommetjes (of eierdopjes). Schep de plakjes paksoi op twee borden en leg de pakketjes erop. Zet een kommetje met dressing ernaast.

    Lekker met pandan- of basmatirijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gepocheerde tongrolletjes met Italiaanse saus
    Breng in een diepe pan 1½ liter bouillon aan de kook. Spoel de tongfilets af onder de koude kraan ... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Focacciasandwich met tonijnsalade
    Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Gebakken scholfilet met paprikasaus
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat de f... Lees verder
    Gebakken scholfilet met paprikasaus
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat de f... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden