Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijven in plakjes. Schep driekwart van de tomaatjes, olijven en peterselie door de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de bollen open, leg de onderkanten op twee borden en bestrijk ze royaal met het yoghurtmengsel. Verdeel de zalm erover en schep er nog een flinke lepel yoghurt op. Strooi hierover de rest van de tomaatjes, olijven en peterselie. Zet de bovenkant van de broodjes er weer op.

Wijntip: een droge Riesling d'Alsace heeft fijne, fruitige zuren die mooi overgaan in het zilte van dit broodje zalm.


 
Broodje zalm
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 270 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 blikje zalm (200 gram)
  • 5 gedroogde tomaatjes op olie
  • 6 groene knoflookolijven
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 150 gram Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room
  • zout en peper
  • 4 donkere meergranenbollen (bijvoorbeeld boulognebollen)


  • Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijven in plakjes. Schep driekwart van de tomaatjes, olijven en peterselie door de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de bollen open, leg de onderkanten op twee borden en bestrijk ze royaal met het yoghurtmengsel. Verdeel de zalm erover en schep er nog een flinke lepel yoghurt op. Strooi hierover de rest van de tomaatjes, olijven en peterselie. Zet de bovenkant van de broodjes er weer op.

    Wijntip: een droge Riesling d'Alsace heeft fijne, fruitige zuren die mooi overgaan in het zilte van dit broodje zalm.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
    Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. B... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden