Roodbaars

Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de pijnboompitten en rozijnen grof en meng ze in een kom met de geraspte sinaasappelschil, peper, komijn, zout naar smaak en olijfolie. Wrijf de roodbaarsfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat. Strijk het pijnboompittenmengsel over de filets uit. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilets in 5 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met couscous en sperziebonen.


 
Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 395 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets (à 150 gram)
  • 1 sinaasappel
  • 75 gram pijnboompitten
  • 75 gram rozijnen
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge


  • Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de pijnboompitten en rozijnen grof en meng ze in een kom met de geraspte sinaasappelschil, peper, komijn, zout naar smaak en olijfolie. Wrijf de roodbaarsfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat. Strijk het pijnboompittenmengsel over de filets uit. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilets in 5 minuten goudbruin en gaar.

    Lekker met couscous en sperziebonen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden