Zalm

Spoel de zalmfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Kruid ze naar smaak met zout en peper. Leg de zalmfilets in het midden van een grote magnetronschaal. Haal de peultjes af. Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Leg de worteltjes, peultjes en de minikrieltjes door elkaar rondom de zalmfilets, besprenkel met de olijfolie en de wijn. Dek de schaal af en zet de zalmschotel 12 minuten in de magnetron (400W). Verdeel de roomkaas over de zalmschotel en zet het afgedekt nog 5 minuten in de magnetron.

Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere, witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.


 
Zalmfilet met kruidenroomkaas
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 665 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 stukken zalmfilet (à 150 gram)
  • 200 gram peultjes
  • 200 gram jonge geschrapte worteltjes
  • 375 gram voorgekookte minikrieltjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 125 gram verse kruidenroomkaas
  • zout en peper


  • Spoel de zalmfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Kruid ze naar smaak met zout en peper. Leg de zalmfilets in het midden van een grote magnetronschaal. Haal de peultjes af. Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Leg de worteltjes, peultjes en de minikrieltjes door elkaar rondom de zalmfilets, besprenkel met de olijfolie en de wijn. Dek de schaal af en zet de zalmschotel 12 minuten in de magnetron (400W). Verdeel de roomkaas over de zalmschotel en zet het afgedekt nog 5 minuten in de magnetron.

    Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere, witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gourmet met vis
    Vis is lekker snel klaar. Vandaar dat het bij uitstek geschikt is om mee te gourmetten en (steen)gri... Lees verder
    Mierikswortelmousse met paling
    Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets voc... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Paëlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    Geroosterde sardientjes met Rozemarijnvinaigrette
    Kook het sinaasappelsap in een steelpan tot de helft in en laat het afkoelen. Ris de rozemarijnnaald... Lees verder
    Tonijn ceviche
    Snijd de tonijn in plakjes van ½ cm dik* en leg ze op vier borden, in een rij dakpansgewijs naast e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden