Schol

Spoel de scholfilets af onder de koude kraan, dep ze droog en leg ze op en bord. Bestrijk de scholfilets met de sambal en besprenkel ze met het citroensap. Laat ze een kwartiertje in de koelkast staan. Klop het ei los met een beetje water. Haal de visfilets √©√©n voor √©√©n door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel, zodat ze helemaal mee bedekt zijn. Leg de ‚Äėgepaneerde‚Äô scholfilets naast elkaar op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag) en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Leg de filets op warme borden en garneer ze met de partjes limoen en peterselie.

Lekker met rijstsalade.


 
Pittig gepaneerde scholfilets
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 238 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 gefileerde schollen (√† 250 gram)
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 2 eetlepels slaolie
  • 25 gram boter
  • 4 partjes limoen (of citroen)
  • 4 toefjes peterselie


  • Spoel de scholfilets af onder de koude kraan, dep ze droog en leg ze op en bord. Bestrijk de scholfilets met de sambal en besprenkel ze met het citroensap. Laat ze een kwartiertje in de koelkast staan. Klop het ei los met een beetje water. Haal de visfilets √©√©n voor √©√©n door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel, zodat ze helemaal mee bedekt zijn. Leg de ‚Äėgepaneerde‚Äô scholfilets naast elkaar op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag) en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Leg de filets op warme borden en garneer ze met de partjes limoen en peterselie.

    Lekker met rijstsalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de ... Lees verder
    Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
    Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de ... Lees verder
    Oosterse mosselen uit de wok
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd ook de gember i... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Langoustines met basilicumolie
    1. Verwarm de ovengrill. Snijd de langoustines met een scherp mes in de lengte
    doormidden. Dat ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden