Schol

Spoel de scholfilets af onder de koude kraan, dep ze droog en leg ze op en bord. Bestrijk de scholfilets met de sambal en besprenkel ze met het citroensap. Laat ze een kwartiertje in de koelkast staan. Klop het ei los met een beetje water. Haal de visfilets √©√©n voor √©√©n door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel, zodat ze helemaal mee bedekt zijn. Leg de ‚Äėgepaneerde‚Äô scholfilets naast elkaar op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag) en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Leg de filets op warme borden en garneer ze met de partjes limoen en peterselie.

Lekker met rijstsalade.


 
Pittig gepaneerde scholfilets
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 238 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 gefileerde schollen (√† 250 gram)
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 2 eetlepels slaolie
  • 25 gram boter
  • 4 partjes limoen (of citroen)
  • 4 toefjes peterselie


  • Spoel de scholfilets af onder de koude kraan, dep ze droog en leg ze op en bord. Bestrijk de scholfilets met de sambal en besprenkel ze met het citroensap. Laat ze een kwartiertje in de koelkast staan. Klop het ei los met een beetje water. Haal de visfilets √©√©n voor √©√©n door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel, zodat ze helemaal mee bedekt zijn. Leg de ‚Äėgepaneerde‚Äô scholfilets naast elkaar op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag) en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Leg de filets op warme borden en garneer ze met de partjes limoen en peterselie.

    Lekker met rijstsalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gourmet met vis
    Vis is lekker snel klaar. Vandaar dat het bij uitstek geschikt is om mee te gourmetten en (steen)gri... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180¬į C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden