Schol

Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
Snijd de scholfilets in lange smalle repen. Snijd de ansjovisfilets in de lengte doormidden. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen. Verhit de olie en bak hierin de uienringen 5 minuten op een laag vuur. Roer de kruiden erdoor. Laat de haricots verts goed uitlekken en meng ze voorzichtig met de repen schol en de uiringen. Klop de eieren met het champignonsauspoeder en 3/4 van de geraspte kaas los, voeg de repen schol, het uienmengsel en de haricots verts toe. Vet een springvorm van 22 cm in met wat boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg, plak de randjes met een klein beetje koud water goed op elkaar. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem. Vul de vorm met het scholmengsel. Leg de ansjovisreepjes erop en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart midden in de hete oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Snijd de taart in punten, serveer hem warm of koud.

Lekker met een gemengde salade met tomaat.

Tip: maak kleine hartige taartjes en serveer ze als voorgerecht of lunch.


 
Provençaalse visquiche
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 873 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 400 gram ontvelde scholfilets
  • 1 klein blikje ansjovisfilets
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 rode uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • ½ liter blik haricots verts (of 300 gram gaargekookte verse of diepvries haricots verts)
  • 5 eieren
  • 1 zakje champignonsauspoeder
  • 150 gram geraspte jong belegen kaas
  • 25 gram boter
  • springvorm met doorsnede van 22 cm


  • Verwarm de oven voor op 200°C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
    Snijd de scholfilets in lange smalle repen. Snijd de ansjovisfilets in de lengte doormidden. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen. Verhit de olie en bak hierin de uienringen 5 minuten op een laag vuur. Roer de kruiden erdoor. Laat de haricots verts goed uitlekken en meng ze voorzichtig met de repen schol en de uiringen. Klop de eieren met het champignonsauspoeder en 3/4 van de geraspte kaas los, voeg de repen schol, het uienmengsel en de haricots verts toe. Vet een springvorm van 22 cm in met wat boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg, plak de randjes met een klein beetje koud water goed op elkaar. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem. Vul de vorm met het scholmengsel. Leg de ansjovisreepjes erop en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart midden in de hete oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Snijd de taart in punten, serveer hem warm of koud.

    Lekker met een gemengde salade met tomaat.

    Tip: maak kleine hartige taartjes en serveer ze als voorgerecht of lunch.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus
    Wrijf de peperkorrels in een vijzel fijn. Schaaf van de komkommer of courgette 8 mooi dunne, lange l... Lees verder
    Mini quichepuntjes met garnalen
    Verwarm de over voor op 200°C.
    Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1... Lees verder
    Zeeuwse vispakketjes
    Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden