Roodbaars

Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel sojasaus. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Snipper het sjalotje. Verwarm in een wijde pan 1 eetlepel olijfolie en fruit de paprika en sjalot zachtjes aan. Voeg de sherry, visfond en tijm toe en kook het geheel op matig hoog vuur in tot de helft van het vocht verdampt is. Pureer de paprika met vocht met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel nog 5 minuten in tot een mooi gebonden saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Was intussen de andijvie en snijd de bladeren in repen. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de andijvie in 3-4 minuten gaar. Schep er een halve eetlepel sojasaus door. Wentel de roodbaarsfilets door de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de filets in 3-4 minuten mooi bruin, keer ze halverwege. Schep de paprikasaus op vier warme borden. Leg de roodbaarsfilet in de saus en schep de andijvie op de roodbaarsfilet.

Lekker met pommes duchesse.


 
Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 524 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilet (à 150 gram)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 grote gele paprika’s
  • 1 sjalotje
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1½ dl medium dry sherry of witte vermout
  • 1½ dl visfond of visbouillon
  • ½ theelepel tijm
  • 125 ml slagroom
  • 1 krop andijvie of 1 struikje thai tsai
  • 3 eetlepels bloem
  • zout en versgemalen peper


  • Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel sojasaus. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Snipper het sjalotje. Verwarm in een wijde pan 1 eetlepel olijfolie en fruit de paprika en sjalot zachtjes aan. Voeg de sherry, visfond en tijm toe en kook het geheel op matig hoog vuur in tot de helft van het vocht verdampt is. Pureer de paprika met vocht met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel nog 5 minuten in tot een mooi gebonden saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Was intussen de andijvie en snijd de bladeren in repen. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de andijvie in 3-4 minuten gaar. Schep er een halve eetlepel sojasaus door. Wentel de roodbaarsfilets door de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de filets in 3-4 minuten mooi bruin, keer ze halverwege. Schep de paprikasaus op vier warme borden. Leg de roodbaarsfilet in de saus en schep de andijvie op de roodbaarsfilet.

    Lekker met pommes duchesse.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Roerbak van pangasius met rode en gele paprika
    Snijd de pangasiusfilets in stukken van 3 cm en kruid ze pittig met zout, peper en chilipoeder. Verh... Lees verder
    Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder
    Garnalencocktail met komkommer
    Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de k... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden