Kook 1 ei 8 minuten hard. Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Bestrooi ze met zout en peper. Klop het tweede ei los in een diep bord. Haal de tongetjes één voor één door het ei en wentel ze door het broodkruim, druk dit wat aan. Verhit 50 gram boter in een grote koekenpan en bak de tongetjes in gedeelten in 4 minuten goudbruin en gaar. Houd ze warm in een oven van 100 °C. Pel intussen het ei en prak hem fijn. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer het ei en de kappertjes erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie over 4 borden en leg de tongetjes erop. Schep de saus ernaast.

Lekker met gekookte krieltjes.


 
Krokante sliptong met eiersaus
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 525 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 sliptongetjes zonder vel
  • 2 eieren
  • 2 sneetjes oud witbrood of 4 eetlepels paneermeel
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 150 gram veldsla
  • zout en peper


  • Kook 1 ei 8 minuten hard. Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Bestrooi ze met zout en peper. Klop het tweede ei los in een diep bord. Haal de tongetjes één voor één door het ei en wentel ze door het broodkruim, druk dit wat aan. Verhit 50 gram boter in een grote koekenpan en bak de tongetjes in gedeelten in 4 minuten goudbruin en gaar. Houd ze warm in een oven van 100 °C. Pel intussen het ei en prak hem fijn. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer het ei en de kappertjes erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie over 4 borden en leg de tongetjes erop. Schep de saus ernaast.

    Lekker met gekookte krieltjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Venkelsoep met Hollandse garnalen
    Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in k... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Gestoofde forel met bieslooksaus
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stuk... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden