Spoel de sliptongen af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de tongen vlak voordat u ze bakt met een snufje zout en de bloem. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen met anti-aanbaklaag. Bak hierin de sliptongen 2-3 minuten aan elke kant gaar. Tussentijds slechts eenmaal keren!
Leg de tongen op een warme schaal en houd ze even warm. Voeg citroensap en het bieslook aan het bakvet toe en schep de bieslookdressing over de vis.

Lekker met kort gekookte peultjes en nieuwe aardappeltjes.


 
Krokant gebakken sliptong met bieslookdressing
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 450 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 8 ontvelde kleine sliptongetjes
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels slaolie
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel citroensap + 4 partjes voor de garnering
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Darégal)
  • zout


  • Spoel de sliptongen af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de tongen vlak voordat u ze bakt met een snufje zout en de bloem. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen met anti-aanbaklaag. Bak hierin de sliptongen 2-3 minuten aan elke kant gaar. Tussentijds slechts eenmaal keren!
    Leg de tongen op een warme schaal en houd ze even warm. Voeg citroensap en het bieslook aan het bakvet toe en schep de bieslookdressing over de vis.

    Lekker met kort gekookte peultjes en nieuwe aardappeltjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilleerde sliptongetjes met knoflookboter
    Roer de boter met het citroensap, de knoflook en de kruiden door elkaar. Voeg naar smaak zout en pep... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    Mediterrane wijtingsoep
    Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in... Lees verder
    Risotto met mosselen en garnalen
    Hak de ui zeer fijn. Breng de bouillon tegen de kook aan. Verhit 15 gram boter met de olijfolie en b... Lees verder
    Gegrilde tonijn met paprikasaus
    Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen. Snijd de... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden