Tong

Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets in de lengte doormidden, zodat er 8 tongrepen overblijven. Rijg de tongrepen in een krul aan 8 satéstokjes. Hak de garnalen een beetje fijn en meng ze met de mayonaise, de zure room, ½ eetlepel frambozenazijn, ½ eetlepel mosterd, een snufje zout en een snufje peper. Roer van de rest van de azijn met de rest van de mosterd, een snufje peper, een snufje zout en de olie door elkaar. Was en droog de spinazie. Breng 1 liter water met een theelepel zout aan de kook. Leg de satéstokjes met vis in het hete water, breng het weer tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat de tong in ongeveer 3 minuten gaar worden. Hussel ondertussen de spinazie met de dressing door elkaar en verdeel de salade over 4 borden. Schep de tongrepen voorzichtig uit het vocht, verwijder de satéstokjes en leg de gekrulde filets op de spinaziesalade. Schep de garnalenmayonaise op de filets en strooi de croûtons eromheen.


 
Tongkrullen op een spinaziesalade met garnalenmayonaise
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 397 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 ontvelde tongfilets
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels zure room
  • ½ eetlepel (frambozen) azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels (walnoten) olie
  • 150 gram jonge spinazie
  • 4 eetlepels kant-en-klare croûtons
  • zout en peper


  • Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets in de lengte doormidden, zodat er 8 tongrepen overblijven. Rijg de tongrepen in een krul aan 8 satéstokjes. Hak de garnalen een beetje fijn en meng ze met de mayonaise, de zure room, ½ eetlepel frambozenazijn, ½ eetlepel mosterd, een snufje zout en een snufje peper. Roer van de rest van de azijn met de rest van de mosterd, een snufje peper, een snufje zout en de olie door elkaar. Was en droog de spinazie. Breng 1 liter water met een theelepel zout aan de kook. Leg de satéstokjes met vis in het hete water, breng het weer tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat de tong in ongeveer 3 minuten gaar worden. Hussel ondertussen de spinazie met de dressing door elkaar en verdeel de salade over 4 borden. Schep de tongrepen voorzichtig uit het vocht, verwijder de satéstokjes en leg de gekrulde filets op de spinaziesalade. Schep de garnalenmayonaise op de filets en strooi de croûtons eromheen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Krabsalade met avocado
    Pel en snipper het uitje zeer fijn. Snijd de tomaatjes in partjes. Halveer de avocado's en verwijder... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Pittige tilapia met kroepoek
    Pers 1 limoen uit. Snijd de tilapia in kleine blokjes en meng ze in een kom met de sambal en het lim... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden