Sardine

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en knijp er wat citroensap boven uit. Smoor de wortel afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Pureer het wortelmengsel met een staafmixer en meng de mayonaise en koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Doe de wortelmayonaise over in een mooi schaaltje. Knijp de rest van de citroen boven de sprotjes uit. Meng in een diep bord het volkorenmeel met de Ras el Hanout. Verhit een flinke laag olijfolie in een hapjespan of wok. Haal de sprotjes een voor een door het meel en leg ze direct in de hete olie. Bak zo 6-8 sprotjes tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de sprotjes op keukenpapier uitlekken. Serveer ze op een schaal met de wortelmayonaise in het midden.

Ras el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, te koop in Marokkaanse en Turkse winkels.
Vervang het eventueel door een mengsel van 1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen zwarte peper

Wijn
Een goudgele Chardonnay uit Zuid-Afrika is
én fris én romig genoeg voor dit gerecht.



 
Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 485 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 g verse sprotjes, schoongemaakt
  • 150-200 ml olijfolie
  • 300 g winterwortel, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • ½ citroen
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • zwarte peper, versgemalen
  • 2-3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 50 g volkorenmeel
  • 2 eetlepels Ras el Hanout


  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en knijp er wat citroensap boven uit. Smoor de wortel afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Pureer het wortelmengsel met een staafmixer en meng de mayonaise en koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Doe de wortelmayonaise over in een mooi schaaltje. Knijp de rest van de citroen boven de sprotjes uit. Meng in een diep bord het volkorenmeel met de Ras el Hanout. Verhit een flinke laag olijfolie in een hapjespan of wok. Haal de sprotjes een voor een door het meel en leg ze direct in de hete olie. Bak zo 6-8 sprotjes tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de sprotjes op keukenpapier uitlekken. Serveer ze op een schaal met de wortelmayonaise in het midden.

    Ras el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, te koop in Marokkaanse en Turkse winkels.
    Vervang het eventueel door een mengsel van 1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen zwarte peper

    Wijn
    Een goudgele Chardonnay uit Zuid-Afrika is
    én fris én romig genoeg voor dit gerecht.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
    1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden