Heilbot

Snijd de vijgen elk in 4 partjes en breng ze met het sinaasappelsap aan de kook. Neem de pan direct van het vuur en laat de vijgen in het sap afkoelen. Spreid de plakjes heilbot uit op twee borden en verdeel de partjes vijg erover. Sprenkel de pastis erover en maal er royaal citroenpeper boven. Strooi de munt erover. Druppel het vocht van de vijgen rond de plakjes heibot.

Pastis is een Frans anijsaperitief, te koop onder merknamen als Pernod en Ricard.

Wijn
Zoet en zilt zijn de smaakmakers.
Een bloemige, frisse Viognier uit
Zuid-Afrika voelt zich daarbij thuis.




 
Carpaccio van gerookte heilbot met vijgen
• Lunchgerecht voor 2 personen personen; 265 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 g gerookte heilbot
  • 3 gedroogde vijgen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2-3 eetlepels pastis of droge witte
  • vermout
  • (citroen)peper, versgemalen
  • 1 eetlepel kleine verse muntblaadjes


  • Snijd de vijgen elk in 4 partjes en breng ze met het sinaasappelsap aan de kook. Neem de pan direct van het vuur en laat de vijgen in het sap afkoelen. Spreid de plakjes heilbot uit op twee borden en verdeel de partjes vijg erover. Sprenkel de pastis erover en maal er royaal citroenpeper boven. Strooi de munt erover. Druppel het vocht van de vijgen rond de plakjes heibot.

    Pastis is een Frans anijsaperitief, te koop onder merknamen als Pernod en Ricard.

    Wijn
    Zoet en zilt zijn de smaakmakers.
    Een bloemige, frisse Viognier uit
    Zuid-Afrika voelt zich daarbij thuis.



    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalm teriyaki
    Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil de rettich met een dunschiller en rasp de rettich grof... Lees verder
    Boerensandwich met haring en radijs
    Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd de radi... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
    Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder
    Andijviestamppotje met rode poon
    • Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
    • Wrijf de rod... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden