Zalm

Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne brede lange plakken. Bestrijk ze met basilicumolie, maal er peper over en bestrooi ze met kerriepoeder. Gril ze in een hete grillpan of onder een hete ovengrill aan
beide kanten en laat ze iets afkoelen. Verdeel de courgette over 2 borden.Leg daarop de plakken zalm en garneer met tomatenreepjes en kappertjes. Sprenkel er eventueel een beetje van de tomatenolie over.

Combineer of vervang de courgette eens door aubergine en vervang kappertjes door gehakte dille. In plaats van basilicumolie kun je ook 2 eetlepels olijfolie met wat gedroogde basilicum of marjolein nemen.

Wijn
Ton-sur-ton: gerookte zalm en een
roze Shiraz Rosé uit Zuid-Afrika.


 
Gerookte zalm op courgette
• Lunchgerecht voor 2 personen personen; 320 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 150-200 g gerookte zalm
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels basilicumolie
  • peper, versgemalen
  • ¬Ĺ theelepel kerriepoeder
  • 4 gedroogde tomaten op olie, in
  • reepjes
  • 1 eetlepel kappertjes


  • Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne brede lange plakken. Bestrijk ze met basilicumolie, maal er peper over en bestrooi ze met kerriepoeder. Gril ze in een hete grillpan of onder een hete ovengrill aan
    beide kanten en laat ze iets afkoelen. Verdeel de courgette over 2 borden.Leg daarop de plakken zalm en garneer met tomatenreepjes en kappertjes. Sprenkel er eventueel een beetje van de tomatenolie over.

    Combineer of vervang de courgette eens door aubergine en vervang kappertjes door gehakte dille. In plaats van basilicumolie kun je ook 2 eetlepels olijfolie met wat gedroogde basilicum of marjolein nemen.

    Wijn
    Ton-sur-ton: gerookte zalm en een
    roze Shiraz Rosé uit Zuid-Afrika.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Zeeduivelpakketjes
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.
    Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 20 cm af en vet z... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Carpaccio van gerookte heilbot met vijgen
    Snijd de vijgen elk in 4 partjes en breng ze met het sinaasappelsap aan de kook. Neem de pan direct ... Lees verder
    Flan van Hollandse garnalen met crunch van aardappel
    Pel de Hollandse garnalen. Maak een bouillon door de garnaalpellen in een kookpot, gevuld met water,... Lees verder
    Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
    Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de ... Lees verder
    Tempura van vis en groenten
    Rijg telkens 5 mosselen aan cocktailprikkers strak tegen elkaar. Spoel de gamba’s en de roodbaarsf... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden