Zalm

Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne brede lange plakken. Bestrijk ze met basilicumolie, maal er peper over en bestrooi ze met kerriepoeder. Gril ze in een hete grillpan of onder een hete ovengrill aan
beide kanten en laat ze iets afkoelen. Verdeel de courgette over 2 borden.Leg daarop de plakken zalm en garneer met tomatenreepjes en kappertjes. Sprenkel er eventueel een beetje van de tomatenolie over.

Combineer of vervang de courgette eens door aubergine en vervang kappertjes door gehakte dille. In plaats van basilicumolie kun je ook 2 eetlepels olijfolie met wat gedroogde basilicum of marjolein nemen.

Wijn
Ton-sur-ton: gerookte zalm en een
roze Shiraz Rosé uit Zuid-Afrika.


 
Gerookte zalm op courgette
• Lunchgerecht voor 2 personen personen; 320 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 150-200 g gerookte zalm
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels basilicumolie
  • peper, versgemalen
  • ¬Ĺ theelepel kerriepoeder
  • 4 gedroogde tomaten op olie, in
  • reepjes
  • 1 eetlepel kappertjes


  • Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne brede lange plakken. Bestrijk ze met basilicumolie, maal er peper over en bestrooi ze met kerriepoeder. Gril ze in een hete grillpan of onder een hete ovengrill aan
    beide kanten en laat ze iets afkoelen. Verdeel de courgette over 2 borden.Leg daarop de plakken zalm en garneer met tomatenreepjes en kappertjes. Sprenkel er eventueel een beetje van de tomatenolie over.

    Combineer of vervang de courgette eens door aubergine en vervang kappertjes door gehakte dille. In plaats van basilicumolie kun je ook 2 eetlepels olijfolie met wat gedroogde basilicum of marjolein nemen.

    Wijn
    Ton-sur-ton: gerookte zalm en een
    roze Shiraz Rosé uit Zuid-Afrika.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‚Äėpluk‚Äô de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Gebakken pangasius met mosterdsaus
    Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‚Äėpluk‚Äô de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Gegrilde tonijn met tomatenboter
    Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden