Zalm

Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne brede lange plakken. Bestrijk ze met basilicumolie, maal er peper over en bestrooi ze met kerriepoeder. Gril ze in een hete grillpan of onder een hete ovengrill aan
beide kanten en laat ze iets afkoelen. Verdeel de courgette over 2 borden.Leg daarop de plakken zalm en garneer met tomatenreepjes en kappertjes. Sprenkel er eventueel een beetje van de tomatenolie over.

Combineer of vervang de courgette eens door aubergine en vervang kappertjes door gehakte dille. In plaats van basilicumolie kun je ook 2 eetlepels olijfolie met wat gedroogde basilicum of marjolein nemen.

Wijn
Ton-sur-ton: gerookte zalm en een
roze Shiraz Rosé uit Zuid-Afrika.


 
Gerookte zalm op courgette
• Lunchgerecht voor 2 personen personen; 320 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 150-200 g gerookte zalm
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels basilicumolie
  • peper, versgemalen
  • ¬Ĺ theelepel kerriepoeder
  • 4 gedroogde tomaten op olie, in
  • reepjes
  • 1 eetlepel kappertjes


  • Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne brede lange plakken. Bestrijk ze met basilicumolie, maal er peper over en bestrooi ze met kerriepoeder. Gril ze in een hete grillpan of onder een hete ovengrill aan
    beide kanten en laat ze iets afkoelen. Verdeel de courgette over 2 borden.Leg daarop de plakken zalm en garneer met tomatenreepjes en kappertjes. Sprenkel er eventueel een beetje van de tomatenolie over.

    Combineer of vervang de courgette eens door aubergine en vervang kappertjes door gehakte dille. In plaats van basilicumolie kun je ook 2 eetlepels olijfolie met wat gedroogde basilicum of marjolein nemen.

    Wijn
    Ton-sur-ton: gerookte zalm en een
    roze Shiraz Rosé uit Zuid-Afrika.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Romige kruidenrisotto met Hollandse garnalen
    Smelt 1 eetlepel boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst ... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Koud bieslooksoepje, Hollandse garnalen en espuma van geitenkaas
    Spoel de bieslook en kook 100 g ervan 2 minuten in gezouten water. Laat de blaadjes schrikken in ijs... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ¬ļC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden