|
|
|
|
|
Inktvis met zoute citroen & asperges |
|
|
• Voorgerecht voor 4 personen personen; |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
400 gram pijlstaartinktvissen 2 (bloed)sinaasappels, in partjes 500 gram dunne groene asperges 3 eetlepels olijfolie 1 rode peper, fijngehakt 1/5 gepekelde citroen vruchtvlees fijngehakt 2 eetlepels grofgehakte bladpeterselie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VOORBEREIDEN
1. Leg de inktvissen op een bord en zet dit als het warm is op een schaal met ijsklontjes
(of maak het in twee porties schoon, laat de andere helft in de koelkast).
2. Houd telkens een inktvis vast in één hand en trek met je andere hand de kop
met tentakels (en een deel van de ingewanden) van het lijf.
3. Snijd met een koksmes de tentakels net onder de ogen van de kop af.
4. Verwijder de kraakbeenachtige mond (het harde zwarte bolletje) door op de
zijkant van de tentakels te drukken. De tentakels zijn nu schoon, de rest van de kop
kan weg.
5. Steek je wijsvinger in het lijf en haal het zakje verder leeg. Trek het inwendige
skelet eruit, een doorzichtige, op kunstof lijkende balein.
6. Leg de inktvis op een plank en schraap met je koksmes haaks op de inktvis de
grijze vliezen en andere ongerechtigheden eraf. Snijd een puntje van de onderkant
af en eventueel de kleine staartvinnen.
7. Snijd vervolgens de witte inktvis ‘zakjes’ in ringen.
BEREIDEN
8. Snijd de houterige onderste 2 centimeter van de asperge af en kook ze 30
seconden in ruim kokend water met zout. Giet ze af.
9. Laat de koekenpan op hoog vuur goed heet worden en schenk dan pas de
helft van de olie erin. Voeg direct de inktvis toe en roerbak de ringen en tentakels
enkele minuten.
10. Voeg de rode peper en naar smaak zout toe. Draai het vuur uit, schep de
sinaasappelpartjes, citroen en peterselie door de inktvis.
11. Schep de asperges om met de resterende olie en leg ze op een grote schaal.
Verdeel het warme inktvismengsel erover en serveer direct.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Pittige tilapia met kroepoek
Pers 1 limoen uit. Snijd de tilapia in kleine blokjes en meng ze in een kom met de sambal en het lim... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Gevulde zalmforel
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder |
|
Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder |
|
Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder |
|
Salade van geschroeide tonijn & linzen
Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |