1. Verwarm de ovengrill. Snijd de langoustines met een scherp mes in de lengte
doormidden. Dat doe je zo het handigst: leg een langoustine op een snijplank en
steek de punt van het mes aan de kant van de kop in het midden. Druk het mes
naar beneden. Draai de langoustine en doe hetzelfde met de staartkant.
2. Leg de halve langoustines naast elkaar op de bolle kant op een bakplaat.
Bestrooi ze met een beetje zout en druppel er 2 eetlepels olie over. Plaats de
bakplaat 4 minuten onder de hete grill.
3. Pureer de basilicum met de resterende olie kort in een keukenmachine of met
een staafmixer. Breng de basilicumolie op smaak met zout en versgemalen peper.
4. Haal de bakplaat uit de oven en schep de langoustines met een spatel op een
groot bord. Kwast de bovenkant van de langoustines in met basilicumolie, knijp de
citroen erboven uit en serveer direct.

TIP Je kunt de langoustines ook al eerder klaarmaken en koud serveren.



 
Langoustines met basilicumolie
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 kilo langoustines
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels basilicumblaadjes
  • 1 citroen


  • 1. Verwarm de ovengrill. Snijd de langoustines met een scherp mes in de lengte
    doormidden. Dat doe je zo het handigst: leg een langoustine op een snijplank en
    steek de punt van het mes aan de kant van de kop in het midden. Druk het mes
    naar beneden. Draai de langoustine en doe hetzelfde met de staartkant.
    2. Leg de halve langoustines naast elkaar op de bolle kant op een bakplaat.
    Bestrooi ze met een beetje zout en druppel er 2 eetlepels olie over. Plaats de
    bakplaat 4 minuten onder de hete grill.
    3. Pureer de basilicum met de resterende olie kort in een keukenmachine of met
    een staafmixer. Breng de basilicumolie op smaak met zout en versgemalen peper.
    4. Haal de bakplaat uit de oven en schep de langoustines met een spatel op een
    groot bord. Kwast de bovenkant van de langoustines in met basilicumolie, knijp de
    citroen erboven uit en serveer direct.

    TIP Je kunt de langoustines ook al eerder klaarmaken en koud serveren.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Krabsalade met avocado
    Pel en snipper het uitje zeer fijn. Snijd de tomaatjes in partjes. Halveer de avocado's en verwijder... Lees verder
    Zalm-groente-pakketje
    Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met een laag kruidenboter. Let er op dat de stukken folie groot g... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden