Mosselen

Vul de pan voor driekwart met mosselen, groenten en kruiden. Voeg het water, de wijn of het bier toe en sluit de pan met het deksel.
Breng de mosselen aan de kook. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Licht het deksel op zodat het vocht weer zakt. Schep de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht tot drie keer toe het deksel omhoog drukken. De mosselen zijn gaar, serveer ze direct. Eet smakelijk!

Tips
Tijdens het koken gaan de mosselen open. Sommige blijven dicht. Open deze apart met een mesje. Heel incidenteel is een schelp die dicht blijft onvoldoende gekookt of is het een slikmossel (vacuüm gezogen met slik of zand).

Kookt u op inductie? Gebruik dan een pan met dikke bodem en verwarm deze eerst voor.


 
Puur mosselen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 kg verse mosselen
  • 2 uien, in ringen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 preien in ringen gesneden
  • 4 takjes selderij (gebruik bij voorkeur de blaadjes)
  • peper
  • glas droge witte wijn of bier of water (houd er rekening mee dat wijn en bier smaakbepalend zijn)
  • U heeft een royale pan nodig, bij voorkeur met een dunne bodem.


  • Vul de pan voor driekwart met mosselen, groenten en kruiden. Voeg het water, de wijn of het bier toe en sluit de pan met het deksel.
    Breng de mosselen aan de kook. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Licht het deksel op zodat het vocht weer zakt. Schep de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht tot drie keer toe het deksel omhoog drukken. De mosselen zijn gaar, serveer ze direct. Eet smakelijk!

    Tips
    Tijdens het koken gaan de mosselen open. Sommige blijven dicht. Open deze apart met een mesje. Heel incidenteel is een schelp die dicht blijft onvoldoende gekookt of is het een slikmossel (vacuüm gezogen met slik of zand).

    Kookt u op inductie? Gebruik dan een pan met dikke bodem en verwarm deze eerst voor.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200ËšC.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    Zeeuwse vispakketjes
    Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de ... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Pittige zalmloempiaatjes
    Verhit 2 eetlepels olie en bak uireepjes hierin 5 minuten op een laag vuur. Laat het vocht van de za... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden