Zeeduivel

Snijd de zeeduivel zoveel mogelijk in gelijke blokjes. Maak een marinade van de droge sherry met olijfolie, koekkruiden, peper en zeezout. Rasp de schil van de sinaasappel of limoen, doe 1 eetlepel rasp en 1 eetlepel limoensap in de marinade. Marineer hier in de visblokjes minimaal 5 minuten en rijg ze dan aan de stokjes.
Meng voor de Moorse dipsaus alle ingredienten door elkaar en zet het geheel koel weg. Grill de spiesjes op een hete grillplaat of in een grillpan, serveer met de Moorse dipsaus en boerenbrood met wat olijfolie.


 
Gegrilde zeeduivel met een Moorse dipsaus
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen; 95 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 g zeeduivel filet
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 1 dl droge sherry of andere droge witte wijn
  • 1 biologische sinaasappel of limoen
  • 4 eetlepels olie
  • 20 grote prikkers
  • Moorse dipsaus:
  • 250 g tomaatblokjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 1 dl extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels droge sherry of witte wijn


  • Snijd de zeeduivel zoveel mogelijk in gelijke blokjes. Maak een marinade van de droge sherry met olijfolie, koekkruiden, peper en zeezout. Rasp de schil van de sinaasappel of limoen, doe 1 eetlepel rasp en 1 eetlepel limoensap in de marinade. Marineer hier in de visblokjes minimaal 5 minuten en rijg ze dan aan de stokjes.
    Meng voor de Moorse dipsaus alle ingredienten door elkaar en zet het geheel koel weg. Grill de spiesjes op een hete grillplaat of in een grillpan, serveer met de Moorse dipsaus en boerenbrood met wat olijfolie.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Oosterse kabeljauwpakketjes met taugé en kerstomaatjes
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder
    Mediterrane maaltijdsalade met langoustines
    Verwarm de oven voor op 175 ËšC. Schep de blokjes brood in een bakblik om met 1 eetlepel olijfolie e... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden