Haring

Snijd de haringen in dunne reepjes.
Meng in een schaal de zure room met de mierikswortel, dille en zout en peper naar smaak.
Schep de reepjes haring erdoor en laat de salade in de koelkast minstens 1 uur rusten.


 
Haringsalade met dille-roomsaus
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 130 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 zoute haringen
  • 125 ml zure room
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel uit een potje
  • 3 eetlepels verse dille fijngehakt
  • zout
  • peper versgemalen


  • Snijd de haringen in dunne reepjes.
    Meng in een schaal de zure room met de mierikswortel, dille en zout en peper naar smaak.
    Schep de reepjes haring erdoor en laat de salade in de koelkast minstens 1 uur rusten.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken scholfilet met kleurige paprika
    Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes... Lees verder
    Vispaella met chorizo
    Snipper de ui en rode peper en bak ze in een hapjespan 3 minuten in de olie tot de ui zacht is. Bak ... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160¬ļC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden