Halveer de prei, was hem goed en snij mooie dunne halve ringen.Ontdoe de kleine champignons van de steel en veeg ze met keukenpapier goed schoon. Maak de sjalotten schoon en snipper deze zeer fijn.
Doe de boter in een pan waarop een deksel past en fruit hierin de ui. Als u hiervan houdt, kunt u er ook een half teentje knoflook bij doen. Voeg de visbouillon, wijn, mosterd,room, laurier en iets oregano toe. Laat dit alles voor 2/3 inkoken. Voeg nu de in stukken gesneden vis (behalve de garnalen) toe, breng dit aan de kook en temper de hitte bron. Strooi nu de gesneden prei, kervel en champignons erover en laat dit 10 minuten met een deksel sudderen. Maak het op smaak met zout en peper en roer zeer voorzichtig de garnalen erdoor. Doe dit laatste echt heel voorzichtig want anders maakt u alle stukken vis tot puree.


 
Visstoofpotje
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 502 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 150 gram zalmfilet
  • 150 gram garnalen
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 150 gram kleine champignons
  • 1 eetlepel gehakte kervel
  • mespunt fijne mosterd
  • 1 prei
  • 2 sjalotten
  • 1 blaadje laurier
  • mespunt oregano
  • 1 dl droge witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • 20 gram boter of margarine
  • 2 dl visbouillon
  • zout en peper


  • Halveer de prei, was hem goed en snij mooie dunne halve ringen.Ontdoe de kleine champignons van de steel en veeg ze met keukenpapier goed schoon. Maak de sjalotten schoon en snipper deze zeer fijn.
    Doe de boter in een pan waarop een deksel past en fruit hierin de ui. Als u hiervan houdt, kunt u er ook een half teentje knoflook bij doen. Voeg de visbouillon, wijn, mosterd,room, laurier en iets oregano toe. Laat dit alles voor 2/3 inkoken. Voeg nu de in stukken gesneden vis (behalve de garnalen) toe, breng dit aan de kook en temper de hitte bron. Strooi nu de gesneden prei, kervel en champignons erover en laat dit 10 minuten met een deksel sudderen. Maak het op smaak met zout en peper en roer zeer voorzichtig de garnalen erdoor. Doe dit laatste echt heel voorzichtig want anders maakt u alle stukken vis tot puree.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂēC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Haringsalade met dille-roomsaus
    Snijd de haringen in dunne reepjes.
    Meng in een schaal de zure room met de mierikswortel, dille... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden