Hollandse garnaal

Voeg aan de zachte boter de peterselie, de bieslook, het citroensap, de knoflook, de steranijs, de peper en het zout toe. Smelt de boter goudbruin en voeg de Hollandse garnalen en de sjalotjes toe. Maak balletjes en zet even in de diepvries. Paneer ze vervolgens op Engelse wijze. Maak een ragout van de wortelen en de selderij. Bak de groenten zonder ze te kleuren, voeg de kruiden en de rest van de grijze garnalen toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Voor het brandnetelsap: blancheer de blaadjes, laat ze uitlekken en vervolgens schrikken in koud water. Mix en haal het mengsel door de zeef. Voeg vervolgens peper en zout aan het sap toe en werk op met de boter. Mix de feta en leng aan met melk indien nodig. Bak de waterkers samen met de gehakte hazelnoten in boter. Schik de waterkers in het midden van het bord en dresseer er een bolletje Hollandse garnalen op. Dresseer de groenteragout eromheen en werk af met een streepje brandnetelsap en fetacrème.


 
Gepaneerde Hollandse garnalen op een bedje van waterkers met brandnetel en feta
• Borrelhapje / Amuse voor personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 50 g Hollandse garnalen
  • 250 g boter
  • 25 g peterselie
  • 10 g bieslook
  • sap van ÂĽ citroen
  • 8 g fijngehakte knoflook
  • 15 g fijngehakte sjalotjes
  • 40 g wortelen
  • 40 g selderij
  • 1 el fijngehakte kruiden
  • 20 brandnetelblaadjes
  • 100 g feta
  • 1 bosje waterkers
  • 20 g gehakte hazelnoten
  • voldoende hoeveelheid steranijs, peper, zout, benodigdheden om te paneren op Engelse wijze (bloem, eieren, paneermeel)


  • Voeg aan de zachte boter de peterselie, de bieslook, het citroensap, de knoflook, de steranijs, de peper en het zout toe. Smelt de boter goudbruin en voeg de Hollandse garnalen en de sjalotjes toe. Maak balletjes en zet even in de diepvries. Paneer ze vervolgens op Engelse wijze. Maak een ragout van de wortelen en de selderij. Bak de groenten zonder ze te kleuren, voeg de kruiden en de rest van de grijze garnalen toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Voor het brandnetelsap: blancheer de blaadjes, laat ze uitlekken en vervolgens schrikken in koud water. Mix en haal het mengsel door de zeef. Voeg vervolgens peper en zout aan het sap toe en werk op met de boter. Mix de feta en leng aan met melk indien nodig. Bak de waterkers samen met de gehakte hazelnoten in boter. Schik de waterkers in het midden van het bord en dresseer er een bolletje Hollandse garnalen op. Dresseer de groenteragout eromheen en werk af met een streepje brandnetelsap en fetacrème.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden