Hollandse garnaal

Voeg aan de zachte boter de peterselie, de bieslook, het citroensap, de knoflook, de steranijs, de peper en het zout toe. Smelt de boter goudbruin en voeg de Hollandse garnalen en de sjalotjes toe. Maak balletjes en zet even in de diepvries. Paneer ze vervolgens op Engelse wijze. Maak een ragout van de wortelen en de selderij. Bak de groenten zonder ze te kleuren, voeg de kruiden en de rest van de grijze garnalen toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Voor het brandnetelsap: blancheer de blaadjes, laat ze uitlekken en vervolgens schrikken in koud water. Mix en haal het mengsel door de zeef. Voeg vervolgens peper en zout aan het sap toe en werk op met de boter. Mix de feta en leng aan met melk indien nodig. Bak de waterkers samen met de gehakte hazelnoten in boter. Schik de waterkers in het midden van het bord en dresseer er een bolletje Hollandse garnalen op. Dresseer de groenteragout eromheen en werk af met een streepje brandnetelsap en fetacrème.


 
Gepaneerde Hollandse garnalen op een bedje van waterkers met brandnetel en feta
• Borrelhapje / Amuse voor personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 50 g Hollandse garnalen
  • 250 g boter
  • 25 g peterselie
  • 10 g bieslook
  • sap van ¬ľ citroen
  • 8 g fijngehakte knoflook
  • 15 g fijngehakte sjalotjes
  • 40 g wortelen
  • 40 g selderij
  • 1 el fijngehakte kruiden
  • 20 brandnetelblaadjes
  • 100 g feta
  • 1 bosje waterkers
  • 20 g gehakte hazelnoten
  • voldoende hoeveelheid steranijs, peper, zout, benodigdheden om te paneren op Engelse wijze (bloem, eieren, paneermeel)


  • Voeg aan de zachte boter de peterselie, de bieslook, het citroensap, de knoflook, de steranijs, de peper en het zout toe. Smelt de boter goudbruin en voeg de Hollandse garnalen en de sjalotjes toe. Maak balletjes en zet even in de diepvries. Paneer ze vervolgens op Engelse wijze. Maak een ragout van de wortelen en de selderij. Bak de groenten zonder ze te kleuren, voeg de kruiden en de rest van de grijze garnalen toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Voor het brandnetelsap: blancheer de blaadjes, laat ze uitlekken en vervolgens schrikken in koud water. Mix en haal het mengsel door de zeef. Voeg vervolgens peper en zout aan het sap toe en werk op met de boter. Mix de feta en leng aan met melk indien nodig. Bak de waterkers samen met de gehakte hazelnoten in boter. Schik de waterkers in het midden van het bord en dresseer er een bolletje Hollandse garnalen op. Dresseer de groenteragout eromheen en werk af met een streepje brandnetelsap en fetacr√®me.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Courtbouillon
    Spoel de visresten even af onder koud water. Verhit de olie en fruit hierin de groenten behalve de u... Lees verder
    Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel ... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Venkelsoep met wilde zalm
    Snijd de venkelknollen in repen, verwijder de stelen en bewaar het loof voor de garnering. Maak de u... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ¬ļC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden