Hollandse garnaal

Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousselinesaus met de boter, room, eidooiers en geuzebier en kruid af met peper en zout. Kook de postelein kort en blendeer deze zeer fijn samen met de culinaire room. Verwarm lichtjes, kruid af met peper en zout en meng er de geweekte gelatineblaadjes door. Spatel vervolgens de licht opgeklopte room erdoor. Schil de asperges, kook gedurende 8 minuten en snij in stukjes. Bak deze kort op in boter en kruid af met peper en zout en nootmuskaat.


 
Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges
• Voorgerecht voor personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 120 g Hollandse garnalen
  • 12 kwarteleitjes
  • scheutje azijn
  • 1 bundel asperges (AA kwaliteit)
  • boter
  • nootmuskaat (naar smaak)
  • peper en zout
  • Voor de mousselinesaus:
  • 100 g boter
  • 2 eidooiers
  • scheutje room
  • scheut oude geuzebier
  • Voor de bavarois:
  • 1 pakje postelein
  • 100 g culinaire room
  • 4 gelatineblaadjes
  • 100 g slagroom 40%


  • Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousselinesaus met de boter, room, eidooiers en geuzebier en kruid af met peper en zout. Kook de postelein kort en blendeer deze zeer fijn samen met de culinaire room. Verwarm lichtjes, kruid af met peper en zout en meng er de geweekte gelatineblaadjes door. Spatel vervolgens de licht opgeklopte room erdoor. Schil de asperges, kook gedurende 8 minuten en snij in stukjes. Bak deze kort op in boter en kruid af met peper en zout en nootmuskaat.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
    Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. La... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Zeevruchtenpaella
    Verhit de visbouillon met de wijn op middelhoog vuur en houd warm tot gebruik.
    Verhit de olijf... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden