Hollandse garnaal

Spoel de bieslook en kook 100 g ervan 2 minuten in gezouten water. Laat de blaadjes schrikken in ijswater. Laat ze uitlekken en voeg 30 g ongekookte bieslook toe. Mix het geheel. Voeg de heldere bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar het soepje in de koelkast. Kook de groene asperges beetgaar. Voor de Espuma: Fruit de knoflook en het sjalotje en blus af met Ricard. Voeg vervolgens de heldere bouillon toe en laat 2 minuten opkoken. Voeg de geitenkaas toe en laat op een zacht vuurtje smelten. Mix vervolgens de bereiding en voeg ook de room toe. Doe het mengsel in een sifonfles en laat afkoelen. Giet het koude bieslooksoepje in een mooi glaasje, strooi er de Hollandse garnalen over en werk af met de espuma van geitenkaas en een paar groene asperges.


 
Koud bieslooksoepje, Hollandse garnalen en espuma van geitenkaas
• Soep voor personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 400 gram Hollandse garnalen
  • 20 asperges (2 st. p.p.)
  • Voor het koude bieslooksoepje:
  • 130 g bieslook
  • 4 dl heldere bouillon
  • Voor de Espuma van geitenkaas:
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 50 ml Ricard (pastis)
  • 3 dl heldere bouillon
  • 250 g verse geitenkaas
  • 50 g room


  • Spoel de bieslook en kook 100 g ervan 2 minuten in gezouten water. Laat de blaadjes schrikken in ijswater. Laat ze uitlekken en voeg 30 g ongekookte bieslook toe. Mix het geheel. Voeg de heldere bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar het soepje in de koelkast. Kook de groene asperges beetgaar. Voor de Espuma: Fruit de knoflook en het sjalotje en blus af met Ricard. Voeg vervolgens de heldere bouillon toe en laat 2 minuten opkoken. Voeg de geitenkaas toe en laat op een zacht vuurtje smelten. Mix vervolgens de bereiding en voeg ook de room toe. Doe het mengsel in een sifonfles en laat afkoelen. Giet het koude bieslooksoepje in een mooi glaasje, strooi er de Hollandse garnalen over en werk af met de espuma van geitenkaas en een paar groene asperges.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de ... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Rolmops op knolselderijsalade
    Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met r... Lees verder
    Lauwwarme kruidensalade met zalmforel
    Leg de visfilets naast elkaar in een magnetronschaal. Sprenkel er 2 eetlepels citroensap over en str... Lees verder
    Hollandse garnalen, bisque van garnalen, bintjesaardappel, spitskool en pijnboompitjes
    Pel de Hollandse garnalen en bewaar de koppen voor de bisque te maken. Versnij de spitskool zeer fij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden