Wijting

Verwarm de oven voor op 200ňöC.
Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghurt met wat zout, versgemalen zwarte peper, nootmuskaat en olijfolie. Schep de blokjes wijting en de verse kruiden erdoor. Snijd de paprika’s open en dep ze met keukenpapier droog. Leg de paprika’s opengeklapt in de ovenschaaltjes en schep het wijtingmengsel erop. Strooi de kaas erover. Zet de schaaltjes op het rooster in de oven en laat de wijting in 12-15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

Je kunt ook zelf paprika‚Äôs -twee paprika‚Äôs is dan voldoende- in een hete oven van 220ňöC in 20 minuten roosteren tot ze zacht worden en het vel donker kleurt. Laat de paprika‚Äôs in een kom afgedekt 10 minuten nagaren. Verwijder het vel en de zaadjes en dep de paprika‚Äôs goed droog met keukenpapier. Halveer deze zelf geroosterde paprika‚Äôs.


 
Gegratineerde wijting
• Voorgerecht warm voor 4 personen personen; 840 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 400 gram wijtingfilet, in blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 4 geroosterde rode paprika‚Äôs (uit pot)
  • 75 gram gruy√®re, geraspt
  • 4 lage eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet


  • Verwarm de oven voor op 200ňöC.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghurt met wat zout, versgemalen zwarte peper, nootmuskaat en olijfolie. Schep de blokjes wijting en de verse kruiden erdoor. Snijd de paprika’s open en dep ze met keukenpapier droog. Leg de paprika’s opengeklapt in de ovenschaaltjes en schep het wijtingmengsel erop. Strooi de kaas erover. Zet de schaaltjes op het rooster in de oven en laat de wijting in 12-15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

    Je kunt ook zelf paprika‚Äôs -twee paprika‚Äôs is dan voldoende- in een hete oven van 220ňöC in 20 minuten roosteren tot ze zacht worden en het vel donker kleurt. Laat de paprika‚Äôs in een kom afgedekt 10 minuten nagaren. Verwijder het vel en de zaadjes en dep de paprika‚Äôs goed droog met keukenpapier. Halveer deze zelf geroosterde paprika‚Äôs.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges
    Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousseline... Lees verder
    Mediterrane kibbeling met paprika
    Verwarm de grill in de oven voor. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Roer in e... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Pitapuntjes met paling
    Snijd de palingfilets diagonaal in stukken. Meng citroensap met mosterd, olie, honing en peper. Sche... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden