Wijting

Verwarm de oven voor op 200ňöC.
Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghurt met wat zout, versgemalen zwarte peper, nootmuskaat en olijfolie. Schep de blokjes wijting en de verse kruiden erdoor. Snijd de paprika’s open en dep ze met keukenpapier droog. Leg de paprika’s opengeklapt in de ovenschaaltjes en schep het wijtingmengsel erop. Strooi de kaas erover. Zet de schaaltjes op het rooster in de oven en laat de wijting in 12-15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

Je kunt ook zelf paprika‚Äôs -twee paprika‚Äôs is dan voldoende- in een hete oven van 220ňöC in 20 minuten roosteren tot ze zacht worden en het vel donker kleurt. Laat de paprika‚Äôs in een kom afgedekt 10 minuten nagaren. Verwijder het vel en de zaadjes en dep de paprika‚Äôs goed droog met keukenpapier. Halveer deze zelf geroosterde paprika‚Äôs.


 
Gegratineerde wijting
• Voorgerecht warm voor 4 personen personen; 840 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 400 gram wijtingfilet, in blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 4 geroosterde rode paprika‚Äôs (uit pot)
  • 75 gram gruy√®re, geraspt
  • 4 lage eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet


  • Verwarm de oven voor op 200ňöC.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghurt met wat zout, versgemalen zwarte peper, nootmuskaat en olijfolie. Schep de blokjes wijting en de verse kruiden erdoor. Snijd de paprika’s open en dep ze met keukenpapier droog. Leg de paprika’s opengeklapt in de ovenschaaltjes en schep het wijtingmengsel erop. Strooi de kaas erover. Zet de schaaltjes op het rooster in de oven en laat de wijting in 12-15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

    Je kunt ook zelf paprika‚Äôs -twee paprika‚Äôs is dan voldoende- in een hete oven van 220ňöC in 20 minuten roosteren tot ze zacht worden en het vel donker kleurt. Laat de paprika‚Äôs in een kom afgedekt 10 minuten nagaren. Verwijder het vel en de zaadjes en dep de paprika‚Äôs goed droog met keukenpapier. Halveer deze zelf geroosterde paprika‚Äôs.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde tarbot met Noilly Pratsaus
    Spoel de visfilets af onder koud water en dep ze droog. Bestrooi de tarbotfilets met peper en zout. ... Lees verder
    Ciabatta met wijtingsalade
    Wrijf de wijtingfilet in met zout, versgemalen peper en citroensap. Verwarm de vis in een magnetrons... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‚Äėpluk‚Äô de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Kibbeling van heek met snelle remoulade
    Meng voor de remouladesaus de augurk met 1-2 el van het augurkenvocht uit de pot, de sjalot, de kapp... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden