Langoustine

Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees open en verwijder het darmkanaaltje. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de langoustineschalen en scharen (zonder de koppen) met de rode peper en knoflook erdoor. Bak de schalen 2-3 minuten. Schenk de fond bij de schalen in de pan en breng alles aan de kook. Laat in 15 minuten driekwart van het vocht verdampen. Zeef het resterende vocht boven een andere pan en roer de room met wat zout en versgemalen peper erdoor. Laat dit mengsel zachtjes inkoken tot een romige saus. Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de stukken bosui en langoustines 2-3 minuten tot de langoustines roze kleuren. Schep de zeekraal erdoor en bak alles nog 1 minuut. Giet de pappardelle af en roer de pasta en de saus door het langoustinemengsel. Serveer de pasta in warme diepe borden. Lekker met een venkelsalade.


 
Pappardelle met langoustines
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 720 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 28 langoustines
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 ml gevogeltefond
  • 250 ml slagroom
  • 300 g pappardelle
  • 6 bosuitjes, in stukken van 4 cm
  • 200 g zeekraal


  • Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees open en verwijder het darmkanaaltje. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de langoustineschalen en scharen (zonder de koppen) met de rode peper en knoflook erdoor. Bak de schalen 2-3 minuten. Schenk de fond bij de schalen in de pan en breng alles aan de kook. Laat in 15 minuten driekwart van het vocht verdampen. Zeef het resterende vocht boven een andere pan en roer de room met wat zout en versgemalen peper erdoor. Laat dit mengsel zachtjes inkoken tot een romige saus. Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de stukken bosui en langoustines 2-3 minuten tot de langoustines roze kleuren. Schep de zeekraal erdoor en bak alles nog 1 minuut. Giet de pappardelle af en roer de pasta en de saus door het langoustinemengsel. Serveer de pasta in warme diepe borden. Lekker met een venkelsalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden