|
|
|
|
|
Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 345 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 rogvleugelfilets (800 g) 4 el olijfolie 100 g gerookte spekblokjes 1/2 rode peper, zonder zaadlijsten in ringetjes 1 sjalot, gesnipperd 2 tl honing 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfolie. Bak de rogvleugelfilets in 3-4 min per kant goudbruin en gaar.
2 Leg de vis op een schaal en houd onder aluminiumfolie warm. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Bak de spekblokjes met de rode peper en de sjalot uit. Voeg de honing en de tijmblaadjes toe en breng de dressing op smaak met zout en peper.
3 Leg de rogvleugelfilet op 4 borden. Schep er de dressing over.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Franse pistoletjes met garnalensalade
Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder |
|
Vispakketjes van de barbecue
Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder |
|
Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |