Forel

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een schaal de paprika, de courgette en de ui met de olijfolie en zout en peper naar smaak. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.

Verhit een grillpan. Gril de groenten in 2-3 porties in 5 min beetgaar. Schep ze op een bord. Giet de rijst af en spoel onder stromend water koud.

Meng de groenten met de forel en de zongedroogde tomaten door de rijst. Schep de wijnazijn en de extra vierge olijfolie erdoor. Breng de rijstsalade op smaak met zout en peper.

Meng de rucola door de rijstsalade en serveer meteen.


 
Mediterrane rijstsalade met forel
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 530 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 g gerookte forelfilet, in stukjes
  • 300 g witte rijst
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in halve plakjes
  • 2 uien, in partjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • 8 zongedroogde tomaten in olie (pot), in reepjes
  • 2 el witte wijnazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 50 g rucola


  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een schaal de paprika, de courgette en de ui met de olijfolie en zout en peper naar smaak. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.

    Verhit een grillpan. Gril de groenten in 2-3 porties in 5 min beetgaar. Schep ze op een bord. Giet de rijst af en spoel onder stromend water koud.

    Meng de groenten met de forel en de zongedroogde tomaten door de rijst. Schep de wijnazijn en de extra vierge olijfolie erdoor. Breng de rijstsalade op smaak met zout en peper.

    Meng de rucola door de rijstsalade en serveer meteen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Pitapuntjes met paling
    Snijd de palingfilets diagonaal in stukken. Meng citroensap met mosterd, olie, honing en peper. Sche... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Vissalade met voorjaarsgroenten
    Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden