Hollandse garnaal

Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil de avocado's, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in smalle partjes. Besprenkel ze met citroensap. Meng de olijfolie met de wijnazijn, suiker en mosterd en schep de dressing door de sla. Snijd de eieren in partjes en verdeel ze met de peultjes, de avocado's, de olijven en de garnalen over de sla. Presenteer de groene kruidendressing van zure room gemengd met mayonaise, groene kruiden en peper er apart bij.

Lekker met stokbrood of ciabattabrood met olijfolie bij.


 
Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 479 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 250 gram peultjes
  • 2 avocado's
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels mosterd
  • 250 gram gemengde groene saladesoorten
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • groene kruidendressing:
  • 1 bekertje (125 ml) zure room
  • 3 eetlepels mayonaise of volle yoghurt
  • 2 eetlepels versgehakte groene kruiden (bieslook, peterselie, dille, tijm)
  • peper


  • Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil de avocado's, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in smalle partjes. Besprenkel ze met citroensap. Meng de olijfolie met de wijnazijn, suiker en mosterd en schep de dressing door de sla. Snijd de eieren in partjes en verdeel ze met de peultjes, de avocado's, de olijven en de garnalen over de sla. Presenteer de groene kruidendressing van zure room gemengd met mayonaise, groene kruiden en peper er apart bij.

    Lekker met stokbrood of ciabattabrood met olijfolie bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gerookte makreel met bleekselderij en citroensaus
    Knip 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Maak de makreel schoon, verwijder vel en graatjes. Leg de s... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Artisjok-zalmpaté
    Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. ... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden