Koolvis

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de doperwten in water met zout in 3-4 minuten knapperig gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.

Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de chorizo 3 minuten. Voeg de saffraan, de sherry en de olijven toe en verwarm 1 minuut. Voeg het blik gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Stoof de saus 10 minuten. zachtjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verhit in een koekenpan de laatste 3 el olijfolie. Bestrooi de visfilets met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin en net gaar.

Meng de doperwten door de rijst en schep op 4 borden. Leg op elk bord een koolvisfilet en schep de tomatensaus erover. Bestrooi met de peterselie.


 
Koolvisfilet in Spaanse tomatensaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 665 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 600 g koolvisfilet, in 4 stukken
  • 275 g gele rijst
  • 225 g doperwten (diepvries)
  • 5 el olijfolie
  • 100 g chorizo (hele worst), in blokjes
  • 1 buisje saffraan (à 0,05 g)
  • 75 ml droge sherry
  • 75 g zwarte olijven
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • ½ bosje platte peterselie, grofgehakt


  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de doperwten in water met zout in 3-4 minuten knapperig gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.

    Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de chorizo 3 minuten. Voeg de saffraan, de sherry en de olijven toe en verwarm 1 minuut. Voeg het blik gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Stoof de saus 10 minuten. zachtjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.

    Verhit in een koekenpan de laatste 3 el olijfolie. Bestrooi de visfilets met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin en net gaar.

    Meng de doperwten door de rijst en schep op 4 borden. Leg op elk bord een koolvisfilet en schep de tomatensaus erover. Bestrooi met de peterselie.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeewolftaartje met pesto
    Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de zeewolffilet in dunne plakjes. Snijd de plakjes bladerdee... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Scholrolletjes met zalm en citroen-dillesaus
    Spoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte dikke repen. Breng in een... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Palingsalade met citroendressing
    Snijd de palingfilet in stukjes van 1 cm. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren. Hussel de ... Lees verder
    Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
    1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden