|
|
|
|
|
Oesters met tomatensalsa en basilicum |
|
|
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; |
• Bereidingstijd: 10 - 20 min |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
12 oesters ½ rode peper, zonder zaad 1 sjalot 1 teentje knoflook 200 gram tomaten 15 gram basilicum ½ limoen, het sap en de rasp 1 theelepel honing Zout
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maal de pepers, sjalot, knoflook en tomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Doe de salsa in een kommetje en roer er het basilicum, limoensap en –rasp en de honing doorheen. Breng eventueel op smaak met zout.
Open de oesters en probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Gooi de bovenste schelp weg en schep op iedere oester een schepje tomatensalsa.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Krabsalade met avocado
Pel en snipper het uitje zeer fijn. Snijd de tomaatjes in partjes. Halveer de avocado's en verwijder... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Haringspiesje met gember-sojadip
Snijd de haringen los tot filets. Rijg ze zigzag, met uitjes ertussen, aan prikkers. Meng de overige... Lees verder |
|
Pikante kabeljauw met wilde rijst
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in ... Lees verder |
|
Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
Verwarm de oven voor op 180 C.
Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |