Oesters

Maal de pepers, sjalot, knoflook en tomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Doe de salsa in een kommetje en roer er het basilicum, limoensap en –rasp en de honing doorheen. Breng eventueel op smaak met zout.

Open de oesters en probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Gooi de bovenste schelp weg en schep op iedere oester een schepje tomatensalsa.


 
Oesters met tomatensalsa en basilicum
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 12 oesters
  • ½ rode peper, zonder zaad
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tomaten
  • 15 gram basilicum
  • ½ limoen, het sap en de rasp
  • 1 theelepel honing
  • Zout


  • Maal de pepers, sjalot, knoflook en tomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Doe de salsa in een kommetje en roer er het basilicum, limoensap en –rasp en de honing doorheen. Breng eventueel op smaak met zout.

    Open de oesters en probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Gooi de bovenste schelp weg en schep op iedere oester een schepje tomatensalsa.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Krabsalade met avocado
    Pel en snipper het uitje zeer fijn. Snijd de tomaatjes in partjes. Halveer de avocado's en verwijder... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Haringspiesje met gember-sojadip
    Snijd de haringen los tot filets. Rijg ze zigzag, met uitjes ertussen, aan prikkers. Meng de overige... Lees verder
    Pikante kabeljauw met wilde rijst
    Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in ... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden