Makreel

Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in kokend water in 8 minuten hard, spoel ze direct koud onder koud stromend water. Pel de eieren, snijd ze in grove stukjes, doe ze samen met de los geplukte makreel, fijngehakte sjalotjes, zilveruitjes, mayonaise en fijngehakte dille in een kom. Roer de makreel-/eiersalade goed door elkaar. Zet afgedekt weg in de koelkast. Maak ondertussen de avocado’s schoon, snijd ze in dunne plakjes en pers er 1 limoen boven uit. Beleg iedere wrap eerst met wat Romaine sla, plakjes avocado en verdeel er dan de makreel-/eiersalade over. Rasp tenslotte nog wat limoenschil er boven en rol de wraps op. Steek ze vast met een prikkertje.


 
Homemade makreel-/eiersalade wraps
• Brunchgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 gerookte makreel
  • 4 eieren
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels kleine zilveruitjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 flinke eetlepel fijngehakte dille
  • vers gemalen peper
  • snufje zout
  • 2 avocado’s
  • 8 kleine wraps
  • 2 limoenen
  • Romaine sla


  • Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in kokend water in 8 minuten hard, spoel ze direct koud onder koud stromend water. Pel de eieren, snijd ze in grove stukjes, doe ze samen met de los geplukte makreel, fijngehakte sjalotjes, zilveruitjes, mayonaise en fijngehakte dille in een kom. Roer de makreel-/eiersalade goed door elkaar. Zet afgedekt weg in de koelkast. Maak ondertussen de avocado’s schoon, snijd ze in dunne plakjes en pers er 1 limoen boven uit. Beleg iedere wrap eerst met wat Romaine sla, plakjes avocado en verdeel er dan de makreel-/eiersalade over. Rasp tenslotte nog wat limoenschil er boven en rol de wraps op. Steek ze vast met een prikkertje.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel soj... Lees verder
    Gebakken pangasius met mosterdsaus
    Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de ... Lees verder
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Paëlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden