Zalm

Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren voorzichtig in het water laten zakken. Kook ze in 10 minuten helemaal gaar. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat ze vervolgens even afkoelen. Pel de eieren en snij ze in de lengte door de helft. Haal het eigeel uit de eieren en meng dit met de mayonaise, ketchup, peper en zout. Hak de warm gerookte zalm helemaal fijn en meng dit hier ook doorheen. Vul de halve eieren nu met dit mengsel. Versier de eieren met de kappertjes, fijngesneden augurk en een snipper zalm. Bestrooi met dille.


 
Gevulde eieren met zalm
• Borrelhapje / Amuse voor 8 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 5 eieren
  • 50 gram warm gerookte zalm
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • snuf dille
  • augurk
  • theelepel kappertjes
  • dille
  • peper
  • zout


  • Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren voorzichtig in het water laten zakken. Kook ze in 10 minuten helemaal gaar. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat ze vervolgens even afkoelen. Pel de eieren en snij ze in de lengte door de helft. Haal het eigeel uit de eieren en meng dit met de mayonaise, ketchup, peper en zout. Hak de warm gerookte zalm helemaal fijn en meng dit hier ook doorheen. Vul de halve eieren nu met dit mengsel. Versier de eieren met de kappertjes, fijngesneden augurk en een snipper zalm. Bestrooi met dille.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Paƫlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Roerbak van pangasius met rode en gele paprika
    Snijd de pangasiusfilets in stukken van 3 cm en kruid ze pittig met zout, peper en chilipoeder. Verh... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Gegrilde tonijn met paprikasaus
    Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen. Snijd de... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden