|
|
|
|
|
Gegrilde langoustines met citroenpartjes |
|
|
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; |
• Bereidingstijd: 30 - 45 min |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
8 grote langoustines 1/3 kop olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngehakt 3 theelepels gehakte peterselie Het sap van 1 citroen Zeezout en verse gemalen peper Citroenpartjes (naar smaak)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van een scherpe schaar. Verwijder zorgvuldig de zwarte ingewanden. Doe de langoustines in een ondiepe schaal (geen metalen schaal). Doe de overgebleven ingrediƫnten bij elkaar in een kan, behalve de citroen partjes, en giet de mix over de langoustines. Bedek de langoustines en laat 30 minuten in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 350 graden. Leg de langoustines 10 minuten in een ondiepe grillpan, begiet regelmatig met de marinade en keer ze regelmatig om tot ze gaar zijn. (Eventueel kun je ze ook boven een spit hangen)
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 Ā°C.
Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Geroosterde paprikaās met tonijn
Verwarm de oven voor op 220 ĖC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensa... Lees verder |
|
Tilapiaburgers met kruidensaus
Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zo... Lees verder |
|
Hollandse garnalen met tuinkruiden en groentjes
Roer de mayonaise, worcestersaus, tabasco, ciderazijn, suiker, melk en een snuifje zout goed tot een... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |