Langoustine

Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van een scherpe schaar. Verwijder zorgvuldig de zwarte ingewanden. Doe de langoustines in een ondiepe schaal (geen metalen schaal). Doe de overgebleven ingrediƫnten bij elkaar in een kan, behalve de citroen partjes, en giet de mix over de langoustines. Bedek de langoustines en laat 30 minuten in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 350 graden. Leg de langoustines 10 minuten in een ondiepe grillpan, begiet regelmatig met de marinade en keer ze regelmatig om tot ze gaar zijn. (Eventueel kun je ze ook boven een spit hangen)


 
Gegrilde langoustines met citroenpartjes
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 8 grote langoustines
  • 1/3 kop olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 theelepels gehakte peterselie
  • Het sap van 1 citroen
  • Zeezout en verse gemalen peper
  • Citroenpartjes (naar smaak)


  • Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van een scherpe schaar. Verwijder zorgvuldig de zwarte ingewanden. Doe de langoustines in een ondiepe schaal (geen metalen schaal). Doe de overgebleven ingrediĆ«nten bij elkaar in een kan, behalve de citroen partjes, en giet de mix over de langoustines. Bedek de langoustines en laat 30 minuten in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 350 graden. Leg de langoustines 10 minuten in een ondiepe grillpan, begiet regelmatig met de marinade en keer ze regelmatig om tot ze gaar zijn. (Eventueel kun je ze ook boven een spit hangen)

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Wraphapje met garnalensalade
    Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van DarƩgal), 2 gedroogde... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Verse makreel gemarineerd in wijn
    Bestrooi de makreelfilets met zout. Plet de korianderzaadjes en peperkorrels in een vijzel of op een... Lees verder
    Schelpjes met dragonmayonaise
    Roer in een kom de dragon door de mayonaise en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
    V... Lees verder
    Oesters met hoisindressing
    Roer oestersaus, rijstazijn en olijfolie door elkaar. Voeg gember, sinaasappelschil en chilipeper to... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden