Langoustine

Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde temperatuur, roer regelmatig, ongeveer 3 minuten tot het bruin begint te worden. Roer de broodkruimels er door en bak totdat ze bruin worden, ongeveer 1 minuut. Voeg de langoustines toe aan de braadpan, naast elkaar. Giet de wijn er overheen en kook ongeveer 1 minuut mee totdat de helft is verdampt. Doe de tomaten, het sap, de gemalen rode peper en een flinke snuf zout en peper erbij. Bedek de pan, laat sudderen op een laag pitje en roer af en toe, totdat het vlees van de start doorzichtig (16-18 minuten). Haal de knoflook uit de pan. Roer de peterselie door het mengsel en bespenkel met nog wat olijfolie.

Serveer de langoustines met citroenpartjes en krokant brood.


 
Langoustines alla Busara
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 3 el extra-virgine olijfolie (+ om te besprenkelen)
  • 1 teen knoflook
  • 3 el droge broodkruimels
  • 8 medium grote langoustines, afgespoeld en drooggedept
  • ┬╝ kop droge witte wijn
  • 1 blik hele gepelde tomaten (800 gram), afgegoten en lichtelijk fijngehakt, (bewaar 1/4 kop sap)
  • 1 tl gemalen rode peper
  • Zout en peper
  • 2 tl fijngehakte peterselie
  • Citroenpartjes en krokant brood


  • Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde temperatuur, roer regelmatig, ongeveer 3 minuten tot het bruin begint te worden. Roer de broodkruimels er door en bak totdat ze bruin worden, ongeveer 1 minuut. Voeg de langoustines toe aan de braadpan, naast elkaar. Giet de wijn er overheen en kook ongeveer 1 minuut mee totdat de helft is verdampt. Doe de tomaten, het sap, de gemalen rode peper en een flinke snuf zout en peper erbij. Bedek de pan, laat sudderen op een laag pitje en roer af en toe, totdat het vlees van de start doorzichtig (16-18 minuten). Haal de knoflook uit de pan. Roer de peterselie door het mengsel en bespenkel met nog wat olijfolie.

    Serveer de langoustines met citroenpartjes en krokant brood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    Italiaanse mosselpan
    Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosse... Lees verder
    Proven├žaalse mosselen
    Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg knoflook, tijm, basilicum, gedroogde toma... Lees verder
    Tongkrullen op een spinaziesalade met garnalenmayonaise
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets in de lengte doormidden,... Lees verder
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden