|
|
|
|
|
Geroosterde langoustines met limoen |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
10 langoustines, gehalveerd 200 gram ongezouten boter 10 gram geplette knoflook 10 gram gehakte peterselie 10 gram sjalotjes (fijngehakt in blokjes) 3 gehalveerde limoenen Zeezout
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en meng de ingrediƫnten. Plaats de langoustines en gehalveerde limoenen op een bakplaat. Giet vervolgens de gesmolten boter gelijkmatig over de langoustines. Plaats 3-5 minuten onder een hete grill. De langoustines zijn roomwit van kleur wanneer ze klaar zijn.
Serveer op een grote voorverwarmde schaal en giet alle overgebleven boter van de bakplaat over de langoustines. Knijp de limoenen uit over de schaaldieren terwijl de limoenen nog heet zijn. Besprenkel met een beetje zeezout.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Homemade makreel-/eiersalade wraps
Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en āplukā de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder |
|
Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder |
|
Gegratineerde griet met kaas en mosterd
Verwarm de oven voor op 180Ā° C.
Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder |
|
Visnuggets en worteltjes in een zakje
ā¢ Verwarm de oven voor op 200 ĖC. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en shoarmakruiden en wen... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | |