Langoustine

Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en meng de ingrediƫnten. Plaats de langoustines en gehalveerde limoenen op een bakplaat. Giet vervolgens de gesmolten boter gelijkmatig over de langoustines. Plaats 3-5 minuten onder een hete grill. De langoustines zijn roomwit van kleur wanneer ze klaar zijn.
Serveer op een grote voorverwarmde schaal en giet alle overgebleven boter van de bakplaat over de langoustines. Knijp de limoenen uit over de schaaldieren terwijl de limoenen nog heet zijn. Besprenkel met een beetje zeezout.


 
Geroosterde langoustines met limoen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 10 langoustines, gehalveerd
  • 200 gram ongezouten boter
  • 10 gram geplette knoflook
  • 10 gram gehakte peterselie
  • 10 gram sjalotjes (fijngehakt in blokjes)
  • 3 gehalveerde limoenen
  • Zeezout


  • Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en meng de ingrediĆ«nten. Plaats de langoustines en gehalveerde limoenen op een bakplaat. Giet vervolgens de gesmolten boter gelijkmatig over de langoustines. Plaats 3-5 minuten onder een hete grill. De langoustines zijn roomwit van kleur wanneer ze klaar zijn.
    Serveer op een grote voorverwarmde schaal en giet alle overgebleven boter van de bakplaat over de langoustines. Knijp de limoenen uit over de schaaldieren terwijl de limoenen nog heet zijn. Besprenkel met een beetje zeezout.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprikaā€™s en verwijder de z... Lees verder
    Tonijn met sesamzaadjes en sojamayonaise
    Snijd de sperzieboontjes in dunne reepjes en blancheer ze in kokend water beetgaar. Spoel koud af en... Lees verder
    Zalmfilet met kruidenroomkaas
    Spoel de zalmfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Kruid ze naar smaak met zout en peper. ... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200ĖšC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden