Hollandse garnaal

Hak de ui zeer fijn. Breng de bouillon tegen de kook aan. Verhit 15 gram boter met de olijfolie en bak hierin de ui 10 minuten op een heel laag vuur zonder deze bruin te laten worden. Voeg de rijst toe, zet het vuur iets hoger, roer tot de rijstkorrels glimmen en de rijst heel heet is geworden en zelfs hier en daar opspringt. Voeg dan al roerende de bouillon toe en kook de risotto gedurende 20-25 minuten op een laag vuur, totdat het vocht door de rijst is opgenomen. Tussentijds af en toe doorroeren. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de mosselen toe en laat ze gaar worden (de schelpen zijn dan open). Neem de pan van het vuur. Roer de garnalen en de pesto door de risotto. Laat de risotto met het deksel op de pan 3 minuten staan. Serveer de risotto in diepe voorverwarmde borden.

Lekker met een frisse salade.


 
Risotto met mosselen en garnalen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 685 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram schoongemaakte mosselen
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1 kleine ui
  • 1¼ liter visbouillon (van tablet)
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram risottorijst
  • peper
  • 1 potje (100 gram) pesto


  • Hak de ui zeer fijn. Breng de bouillon tegen de kook aan. Verhit 15 gram boter met de olijfolie en bak hierin de ui 10 minuten op een heel laag vuur zonder deze bruin te laten worden. Voeg de rijst toe, zet het vuur iets hoger, roer tot de rijstkorrels glimmen en de rijst heel heet is geworden en zelfs hier en daar opspringt. Voeg dan al roerende de bouillon toe en kook de risotto gedurende 20-25 minuten op een laag vuur, totdat het vocht door de rijst is opgenomen. Tussentijds af en toe doorroeren. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de mosselen toe en laat ze gaar worden (de schelpen zijn dan open). Neem de pan van het vuur. Roer de garnalen en de pesto door de risotto. Laat de risotto met het deksel op de pan 3 minuten staan. Serveer de risotto in diepe voorverwarmde borden.

    Lekker met een frisse salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Inktvis met zoute citroen & asperges
    VOORBEREIDEN
    1. Leg de inktvissen op een bord en zet dit als het warm is op een schaal met ijsk... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden