PDA

View Full Version : Pagina's openen traag



Theo de Kreij (van Berner
24-09-2004, 21:10
Sinds een week openen pagina's (niet alleen van het forum) ineens erg traag. Soms duurt het een minuut voordat de pagina is geladen. Ik heb al van alles geprobeerd, maar kan niet vinden hoe het ineens komt. Iemand een idee?? Het lijkt wel of je uren moet wachten :? :? :? :? !@#$ :( :(

Harpie
24-09-2004, 21:41
Theo,

Verwijder je internet bestanden eens, volgens mij surf jij er heel wat op los.
Zo veel te meer als daar in komt, zoveel te trager wordt je computer (internet).

Gr,
Harpie ;) ;) ;)

Eduard
24-09-2004, 21:52
Ik weet niet wat voor internet verbindig je hebt, maar het kan ook zijn dat je veel upload, door bv. programma's als kazaa of E-donkey. Dit gaat ook ten koste van je download snelheid.
Naast hetgeen Harpie schrijft zou je bv. ad aware van lavasoft kunnen downloaden en instaleren. Deze huidt kort gezegd "grote schoonmaak" en zo kun je al je cookies eruit gooien.... scheelt aardig wat in snelheid.
Het zou natuurlijk ook kunnen liggen aan je provider, onderhoudwerkzaamheden is een veel gehoorde smoes...

Hobbyfeeder
24-09-2004, 22:54
Klopt,
Ook in Rijswijk hebben we daar last van.
Volgens Wanadoo zijn ze druk bezig met het verhogen van de snelheid van een aantal abonnementsvormen.
Dus afwachten is volgens mij de enige remedie.
Opschonen van cookies en tijdelijke internetbestanden doe ik zowiezo al elke dag.
Ja, het is wanadoo...... dus veel geduld toegewenst :?
Groeten Fred.

Theo de Kreij (van Berner
25-09-2004, 00:52
Yep, wij zijn al sneller geworden deze week met wanadoo. Ik heb de cookies en tijdelijke internet bestanden verwijderd. Ook heb ik Ad aware geinstalleerd. Er stonden 348 spy's op. Ook die heb ik weggehaald. Ben nu weer een stuk sneller, maar nog niet perfect. Bedankt zover.

Eduard
25-09-2004, 09:57
Beste Theo,

heb jij ook kazaa, e-donkey o.i.d. op je computer ge´nstaleerd?
Zo ja, zet deze eens uit als je op internet surft. Bij mij scheelt het heel veel in snelheid, (alhoewel ik supersnel adsl heb...)

Jan Broess
25-09-2004, 13:23
Ook eens aan een computervirus gedacht?

Dat heeft bij mij ook voor een enorme vertraging van internetverbinding gezorgd. Maar na het verwijderen van besmette bestanden en programma's, bleek de computer weer de oude te zijn.

Vraag hulp aan computerdeskundigen die je kent. Of als je het zelf bent, kun je een andere, onbesmette computer gebruiken om een antivirusprogramma down te loaden in je floppy om daarna in je besmette computer te scannen.
Je kunt ook online scanner gebruiken. Probeer www.housecall.antivirus.com

Ik hoor het graag.
Succes!

Grtz Jan

warhead
25-09-2004, 15:59
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard

Beste Theo,

heb jij ook kazaa, e-donkey o.i.d. op je computer ge´nstaleerd?
Zo ja, zet deze eens uit als je op internet surft. Bij mij scheelt het heel veel in snelheid, (alhoewel ik supersnel adsl heb...)


Kzou die kazaa niet uitzetten maar er gewoon afsmijten. Kazaa is verleden tijd en eens de spyware erop staat krijg je ze er maar moeilijk af. Kheb da ook voorgehad. Al dienen brol gelijk search the web enzo die vertragen je computer en die komen er op door zulke programma's te installeren.

Eduard
25-09-2004, 18:22
Da's helemaal waar Warhead, e-donkey eigenlijk ook..... Volgens kenners om mij heen is tegenwoordig Direct Connect het beste... maar ok,ik wilde ook geen reclame maken, het ging er mij alleen om dat dat soort programma's gewoon downloadsnelheid weghalen. :D

Theo de Kreij (van Berner
25-09-2004, 19:22
Omdat mijn systeem nog instabiel was ben ik naar een virus gaan zoeken (bedankt Jan). Er bleek inderdaad een virus op te staan (mhtmlredir.exploit). Na verwijdering klapte echter de hele boel inelkaar. Uit wanhoop heb ik de door Ad-aware verwijderde spyware weer teruggezet. En wat schetst mijn verbazing? Hij doet het weer. Ik snapte er al niet zoveel van, maar nu helemaal niet meer. Maar ja, i'm back!

Slafes
25-09-2004, 20:49
Theo, maar die spyware MOET er ook af...

Wat klapte in elkaar? Blijkbaar toch ook niet zoveel, want je kon via adaware nog alles terugzetten, dus snap niet wat er net gebeurde...

Laat adaware nogmaals maar eens alle rommel er af gooien, die spyware doet op termijn meer kwaad dan dat ene virus, geloof me vrij...

Theo de Kreij (van Berner
25-09-2004, 22:57
Dat denk ik ook Slafes. Maar ik kon geen startbalk meer vinden en mijn iconen op het bureaublad reageerden nergens meer op. En zonder startbalk kon ik niet eens afsluiten. Zou het kunnen zijn dat een of andere spyware zich verbonden had met een belangrijke file waardoor die ook mee verwijderd was?

Slafes
25-09-2004, 23:38
Ja, dat kan gebeuren. Heb het ook al voorgehad dat de pc helemaal bevroor na het verwijderen van een virus of spyware, meestal helpt het de pc eens hardhandig uit te schakelen. Bij het herstarten eeft je pc dan meestal weer volijk!

Is geen garantie dat het werk, maar eens goed vloeken doet ook wonderen! :)

Ik ga hier nog eens een link geven naar een heel erg goede, VOLLEDIG GRATIS virusscanner. Deze zal ook trojans geen kans geven op je pc, iets waar duurdere pakketten, zoals Norton je helemaal geen bescherming op bieden (te lui? te lomp?)

Hier is de link: http://www.free-av.com/

lolo
25-09-2004, 23:50
http://beam.to/spybotsd
Spybot is een proggie die erg en heel secuur is met het verwijderen van spam ,en ook heel goed ik combinatie is met ad aware .
Wat jullie hadden is inderdaar spyware allemaal rotzooi die met je mee surven terwijl je op het net bent.
Sucses Gr lolo

Eduard
26-09-2004, 08:26
Precies Slafes, die duitsers doen het toch weer goed, en iedere keer een berichtje voor een update enzo... Kan m.i. Norton niet aan tippen! ;)

Jan Broess
26-09-2004, 10:46
Beste Theo,

Dat dacht ik al, dat het een virus zou zijn als alle andere opties niet hielpen. Het antivirus is dan meestal ook uitgeschakeld door het virus zelf. Dat merk je meestal zelf niet. Zo gemeen. :devil:

Het verwijderen van besmette bestanden is ook een kunst op zich. Meestal zijn het hele belangrijke bestanden voor de stabiliteit van het systeem. Het is nooit goed om ze te verwijderen. Probeer ze eerst te repareren (ontdoen van virussen)
Dat fout heb ik ook gemaakt. Lukraak alle besmette bestanden verwijderd. Toen klapte het ook in elkaar en moest ik mijn Windows XP opnieuw installeren. En het was erg veel werk om alles weer de oude te krijgen.

Soms helpt het ook als je de raad opvolgt van Slafes. Gewoon erop los rammen op de "aan-uit" knop, 30 seconden wachten en dan weer aanzetten in de hoop dat het systeem dan wel weer stabiel is...
Veilig uitschakelen kan ook door tegelijkertijd ALT en F4 te drukken in het geval dat je geen startbalk hebt.

Veel sterkte toegewenst met je lieve computer :engeltje: :D :devil:
Grtz Jan

minimus
26-09-2004, 19:00
Een betere manier om je besmette exe.bestanden te verwijderen is het volgende.
Start je computer opnieuw op in de veilige modus (F8 toets repeterend indrukken)

Klik hierna op start en ga naar de MSDOS prompt. Als het goed is zie "C:\WINDOWS>" staan.
Als er achter C:\WINDOWS> nog iets staat type dan CD.. en druk dan op enter
Type daar dan : copy regedit.exe regedit.com (Enter)
Type daarna : start regedit.com (Enter)
Nu opent de register editor en daar moet je de genoemde registry-sleutels die je virusscan aangeeft verwijderen.
Sluit vervolgens het venster af en sluit daarna de PC af. Na 30 sec terug opstarte en opnieuw scannen. Indien het goed is zijn je virussen weg

Let wel op spaties en punten zoals hierboven beschreven.
NOOT : het is wel wijs omeen kopie van het register te maken, want als je iets foutief verwijdert loop je het risico dat je PC helemaal niets meer doet. Het register is het hart van de PC dus een belangrijk onderdeel.
Een kopie maak je door : bovenin de register editor op "deze computer" klikken en vervolgens op register en dan op registerbestand exporteren.

Slafes
26-09-2004, 19:19
Amai minimus... :) In windows gewoon start drukken, uitvoeren, en dan regedit. Even simpel als je in de veilige modus zit... :)

Bij de meeste virussen hoef je dit dus ook niet teo te passen hoor, tenzij men je het uitdrukkelijk vraagt. Zo geeft bvb de site www.symantec.com degelijke uitleg van welke sleutels je in het register moet wissen of aanpassen.

Altijd best om eerst eens dingen dubbel na te kijken ipv lompweg er zelf maar op los te knoeien! ;)

Nog beter? Beter voorkomen dan genezen! ;)