Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Verslag barbeelvangst op Nederrijn

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
new posts
  Wolf
  Barbeelspecialist

 • Wolf
  replied
  Goed bezig Marcel.

  Enneh leuk hé die plurkjes op je top.
  Die houden je wel scherp.

  Maarrrr, fantastisch dat je een barbeel hebt gevangen op de Nederrijn
  Hopelijk krijgen we nog meer meldingen vanaf de nederrijn en van jou

  GreetZ
  Ronald

  Laat een reactie achter:

 • Redteketed
  Mûdhûnfisker

 • Redteketed
  replied
  Ik was een van die 43 mensen die naar je bericht heeft gekeken. Dat is voor mij nieuwsgierigheid, want een barbeel zal ik hier vast niet vangen(fryslân) en ik ga voor mijn visserij niet naar de Nederrijn. Ik ben wel in het bezit van twee barbeelhengels, maar die gebruik ik voor de zeeltvisserij.
  Maar ik ben blij voor je dat je toch een barbeel hebt gevangen en van een mooi formaat. En je heb je huiswerk wel gedaan, gezien het stuk over de behandeling van de vis.
  Proficiat!

  Laat een reactie achter:


 • mao1958
  startte een discussie Verslag barbeelvangst op Nederrijn

  Verslag barbeelvangst op Nederrijn

  Hoi allen,

  ik heb laatst een discussie onderwerp geplaatst op dit forum betreffende de nederrijn.Echter geen reactie gehad. ik heb gezien dat 43 mensen dit topic bekeken hebben, waarschijnlijk dachten die iets te weten te komen over vangsten op de nederrijn. Die had ik op dat moment niet. Echter ik ben afgelopen dinsdag op goed geluk naar de nederrijn gegaan en plaats genomen op de kop van een krib. 12.30 was ik helemaal geinstalleerd. Na een paar proefworpen met 50 gr wartellood bleek dat de bodem schoon was en sterker het lood bleef gewoon liggen in de hoofdstroom(af en toe een huppeltje). Leek me geen ideale omstandigheden voor barbeel. Toch maar hengels beaasd 1 met kaas in de eerste nering(die waren er wel) en de 2e in de 2e nering met een 12mm pellet gegooid. De pellet werd met rust gelaten maar aan de kaas af en toe een "plurkje" zoals Wolf dat noemt, waarschijnlijk kleine vis.Pellet vervangen door mais op de hair , gevolg leeggeroofd zonder vis te vangen.Maden had ik bewust niet meegenomen omdat ik gericht op barbeel wilde vissen en brasem, voorn etc die daar volop te vangen zijn had ik geen zin in.Om een lang verhaal kort te maken: op de pellet geen reactie, op de kaas om 15.00 een waanzinnige run resulterend in een barbeel van ca 65cm(onthaakt in het schepnet,bij laten komen en uit het net weg laten zwemmen). Het was de enige vis van de dag, maar die maakte alles goed.
  De vraag is of er meer vissers zijn die met zo weinig stroming barbeel gevangen hebben en op welke wijze.

  Gr. maobarbus
Working...
X