Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Barbeel vissen ijssel

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
new posts

 • Barbeel vissen ijssel

  Hallo allemaal
  Ik vis al een hele tijd op snoek, maar wil nu toch proberen te gaan feedervissen op de Ijssel aangezien ik zelf in deventer woon. Ondanks het kijken van vele instructies filmpjes wil het mij niet lukken om het vissen in de stroming met een heavy feeder hengel onder de knie te krijgen. Nu is mijn vraag is er een ervaren feedervisser met wie ik misschien een dag mee kan vissen in de buurt van deventer op de ijssel , zodat ik het zelf ook onder de knie kan krijgen.

  Ik hoor graag van jullie groeten.

 • #2
  Om te beginnen, met welk materiaal vis je. Hengel 100gr of zwaarder? Welke lijn en molen, hoe zwaar is je lood en welk soort en ook niet onbelangrijk, hoe ver in.
  Ik vis wel eens bij de kop van het twentekanaal en bij het bolwerk, maar wel door de week.

  Reageer


  • #3
   Hoi bert
   Ik vis met een heavy feeder met een werpgewicht van 150 gram, met een korf van 80 gram zonder ankers . Onder de hengel een flinke karpermolen met een 30 nylon lijn

   Reageer


   • #4
    Nu het water zo laag staat moet je normaal gesproken wel met een korf van 80 in de IJssel kunnen vissen.
    Lijn vind ik zelf wel wat aan de zware kant, ik vis zelf altijd met gevlochten lijn van 10/00 en vis ik met nylon dan is het meestal 24/00
    De vorm van de korf is wel van groot belang, je moet natuurlijk niet met een speedkorf in de IJssel gaan vissen, die ligt al bij wijze van spreken al bij Olst voordat deze de bodem raakt.
    Gebruik je gewoon de bekende IJssel korven met een platte kant en lood aan 1 zijkant dan is het prima te doen.
    Ben je onervaren dat zou ik toch wel wat zwaarder beginnen en meestal laat ik vissers die er nog nooit eerder hebben gevist met een waterstand als deze beginnen met 100 gram en dan langzaam afbouwen tot ze ook 80 gram aan de bodem kunnen houden.
    Ankers gebruik ik alleen maar als het echt niet anders kan en dan heb je meestal toch wel 140 gram en zwaarder nodig.

    Probleem is dat ik zelf met schouder problemen zit anders had ik je graag een keer willen laten zien hoe je op de IJssel kunt vissen en er een leuke dag kunt hebben.
    21 juni 2014: de Belgen verslagen in Oldenzaal
    4 juli 2015: de Belgen verslagen op hun eigen Bieswater te Putte
    2 juli 2016: de Belgen verslagen bij Blauforlaet
    30 juni 2018: de Belgen ...........
    6 juli 2019: bijna gewonnen op 't witven
    4 juli 2020: De Belgen durfden niet
    12 juni 2021: De Belgen al bij de grens een retourtje gegeven

    Reageer


    • #5
     Ik neem aan dat het probleem is dat de korf niet blijft liggen, dat kun je verhelpen door niet strak te draaien na het ingooien.
     Blijft het spul dan nog niet liggen kun je meer snoer geven zodat er meer bocht in de lijn komt, daardoor loopt de lijn een stuk over de bodem alvorens omhoog te komen naar de top van je hengel.
     Ik zou sowieso gevlochten lijn op laten spoelen, eventueel 50 meter nylon eraf en dan 150 meter gevlochten er bij op maar waarschijnlijk past dat er nu ook wel bij op.
     Mijn opstelling is altijd top van de hengel stroomafwaarts richting 10 uur en dan ingooien richting 2 uur of omgekeerd als je aan de overkant zit, hoe harder het stroomt of als je verder in vist hoe hoger de top om lijn uit het water te houden.

     Reageer

     Working...
     X