deeg recept??

Collapse
X
 
  • Tijd
  • Toon
Clear All
new posts
  • Martin1972
    Newbie
    • 28-05-2005
    • 12
    • Geldermalsen

    deeg recept??

    Mijn vraag is ik wil zelf eens een keer visdeeg maken maar heb dit nog nooit gedaan.
    Toen ik bij de viszaak er na vroeg of er een boekje over was zeiden ze dat daar bijna niets over geschreven is (blijkbaar het geheim van de vissers)

    Dus zijn er medevissers die wat recepten hebben? het hoeft niet een gecompliceerd recept te zijn want ik vis meer voor plezier alhoewel ik het toch wel serieus neem.
    Oh zouden jullie er dan ook de bereidingsmanier bij willen zetten, en ik heb gehoord dat je deeg ook in de diepvries kunt bewaren klopt dat?

    Ik vis trouwens met een 5 meter telescoop werphengel en pennen op een gracht waar voorn,bliek,brasem,zeelt en diversen soorten karper zit en waar de diepte van 0,5 tot 1,5 meter is.

    Dus mochten jullie wat tips hebben ze zijn van harte welkom.

    P.S. eventuele vangsten met jullie recepten zal ik hier doorgeven.

    P.P.S. had gisteravond/nacht nog een mooie graskarper van zo'n 85 cm .

    Bij voorbaat jullie dank.
    Martin
  • Roha
    pennenbouwer
    • 18-04-2005
    • 1175
    • Nijverdal

    #2
    Hoi Martin,

    Deeg is een 'vergeten' aas in de hengelsport. Vroeger maakte bijna iedere hengelaar zijn eigen (geheime) deegje. Toen ik nog voorntjes moest vangen om mee te snoekbaarzen gebruikte ik altijd dit spul. Voor een snelle visserij is het een prima aas.

    Receptje; twee sneetjes oud droog brood zonder korstjes maak je kletsnat onder de kraan. Voorzichtig het meeste water er weer uitknijpen en deze sneetjes in een schone theedoek doen om het zachtjes te kneden. De theedoek neemt 't teveel aan water op. Als je een mooi soepel deegje hebt, voeg je twee eetlepels puddingpoeder toe. (Aardbei voor rood of vanille voor geel deeg)
    Als het warm weer is, voeg je een klein beetje boter toe. Dan droogt je deegje niet uit!
    (Niet zelf teveel van dit superdeegje snoepen!! Lekker zoet spul)
    Groet'n,

    Ronald


    ><((('<><((('<><((('>
    www.dobberbouw.nl

    Reageer

    • Eduard
      Moderator
      • 11-08-2004
      • 3278
      • Sappemeer

      #3
      Een ander deegje is:

      Drie beschuiten, één nat maken en uitknijpen, de andere twee er bij doen en alles lekker door elkaar kneden... Het beste kun je een zgn. 'deegspuit' gebruiken tijdens het vissen.

      Een vervolg op Roha...als je wit brood neemt kun je makkelijker spelen met kleurtjes. Ook kun je in de winter wat slaolie of nog beter, smeerkaas gebruiken, dan bevriest je deeg niet zo snel. Smeerkaas heeft bovendien het voordeel dat het lekker zout is.


      [Gewijzigd door Eduard op 05-29-05 at 09:08 PM]
      groet,
      Eduard

      Reageer

      • Martin1972
        Newbie
        • 28-05-2005
        • 12
        • Geldermalsen

        #4
        Bedankt voor jullie tips zal ze binnenkort uit gaan proberen.
        Had zelf al een keer wat gemaakt met maismeel, 1 ei wat vanillepoeder en wat fijn lokvoer erdoor maar blijkbaar niet goed gedaan want het ging te snel van de haak af !@#$

        Maar toen ik s'avonds op karper zat te vissen dacht ik laat ik het deeg wat nu wat opgedroogt was eens proberen en toen mijn eerste graskarper van 85 cm mee gevangen.

        Maar als ik het goed begrijp van het lezen hier op het forum is het een kwestie proberen en oefenen om het goed te krijgen.

        Met vriendelijke groet
        Martin

        Reageer

        • Gerrit Bakker
          beveiligings specialist
          • 09-11-2003
          • 9634
          • Rijssen

          #5
          dat is ook de reden waarom ik er mee gestopt ben
          deeg te nat dan zakt de haak er door
          deeg te droog dan wil het niet meer van de haak af en kun je aanslaan wat je wilt maar de punt van de haak wil niet door het deeg komen.
          laat je het in de zon liggen dan wordt de buitenkant knetter hard.

          Voordeel is dat mocht je vergeten zijn maden te halen dan is er meestal nog wel ergens een boterham in de vriezer te vinden of anders werkt paneer anco ook heel goed.
          Verder kun je het kneden en vormen in elke gewenste vorm zodat je perfect maden na kunt maken die ook nog eens een kleurtje hebben en een geurtje afgeven.
          Bijv. door bietennat/sap een heel eind in te koken en dit ipv. water te gebruiken kun je prima rode maden namaken.

          suc6

          Gerrit Bakker
          21 juni 2014: de Belgen verslagen in Oldenzaal
          4 juli 2015: de Belgen verslagen op hun eigen Bieswater te Putte
          2 juli 2016: de Belgen verslagen bij Blauforlaet
          30 juni 2018: de Belgen ...........
          6 juli 2019: bijna gewonnen op 't witven
          4 juli 2020: De Belgen durfden niet
          12 juni 2021: De Belgen al bij de grens een retourtje gegeven

          Reageer

          • Slafes
            Sportvisser
            • 31-01-2003
            • 844
            • Leuven

            #6
            Oplossing tegen het te droog worden: handen geregeld eens nat maken en zachtjes nog eens kneden, of een plantensmuit bij je hebben. Wat ook werkt is wat water op de onderkant van het bakje sproeien, en dat verdampt dan wanneer het in het doosje zit, en dan blijft je deeg altijd wat nat.
            http://www.wandelendetakken.be

            Reageer

            • Eduard
              Moderator
              • 11-08-2004
              • 3278
              • Sappemeer

              #7
              Er zijn speciale 'deegspuiten' te koop. Daarin blijft je deeg perfrect en het is veel makkelijker aan de haak te doen.
              groet,
              Eduard

              Reageer

              • DenHus
                Newbie
                • 11-07-2005
                • 2

                #8
                Een leuk deegje voor grote brasem:

                Bruim brood ( gewoon van een dag of 2 oud) koffiemelk en suiker.
                Lekkere zoeten plakkerige massa,\Succes verzekerd !

                Reageer

                Working...
                😀
                😂
                🥰
                😘
                🤢
                😎
                😞
                😡
                👍
                👎