Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Shimano Super Ultegra Luggage

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
new posts

 • Shimano Super Ultegra Luggage  Voor de moderne witvisser heeft Shimano in 2013 twee series met tassen en foudralen op de markt gebracht, te weten de commercial luggage en de super ultegra luggage. Aangezien beide series vrij nieuw zijn zijn er op internet nog weinig tot geen gebruikerservaringen te vinden. Helaas hebben niet alle Shimano dealers de tassen en foudralen op voorraad dat je het moet doen met de beknopte informatie die Shimano beschikbaar heeft gesteld op hun officiele website. Daarom heb ik besloten mijn ervaringen met de Super Ultegra Luggage met jullie te delen.

  Super Ultegra Carryall (SHSUL02)  • Groot leefnetvak,met verstelbare strap, met ruimte voor 2 leefnetten en diverse schepnetten.
  • Duurzame Tarpaulin bodem.
  • Verschillende compartimenten met rits. Het 10cm brede vak is perfect voor aasplateaus / afsteekrollers.

  SHSUL01 - SUPER ULTEGRA STANDAARD CARRYALL
  SHSUL02 - SUPER ULTEGRA LARGE CARRYALL

  Toen ik begon met vissen had ik voldoende aan een telescopische vaste stok van 4.50 meter, een eenvoudig visstoeltje, schepnet, 3-ladige viskoffer en een bakje met maden. In de loop der jaren is er veel veranderd en is de telescoophengel verruild voor een oversteekhengel van 9.50 meter met een extra topset en het eenvoudige visstoeltje heeft plaats moeten maken voor een luxe stoel met verstelbare poten en allerlei accessoires. Daarnaast heb ik mij andere hengeltechnieken zoals het feedervissen eigen gemaakt.

  Dit heeft geresulteerd in veel meer materiaal wat telkens mee moet naar de waterkant. In het begin legde ik alles los in de auto neer, maar dit begon mij tegen te staan. De kans op het vergeten van een of ander was aanwezig en het is ook weleens gebeurd dat ik bij het water stond en bijvoorbeeld de koker met onderlijnen nog thuis lag. Daarom heb ik vorig jaar (2013) besloten om een carryall aan te schaffen.

  In de hengelsportwinkel de Dura Carryall (SHMCOM01) en de Super Ultegra Large Carryall bekeken. T.o.v de Dura Carryall heeft de Super Ultegra Carryall een extra voorvak met rits welke plaats biedt aan bijv. afsteekrollers en aasplateaus. Voor mij ideaal om mijn stoel accessoires in op te bergen. Daarnaast heeft deze carryall 2 zijvakken die afgesloten worden d.m.v een flap die is voorzien van een klittenbandsluiting. In elk zijvak passen bijv. 2 onderlijnkokers. De Dura Carryall moet het doen met 2 mesh zijvakken. Dit heeft mij doen besluiten voor de Super Ultegra Large Carryall te gaan.  In het grote voorvak passen 2 leefnetten en diverse schepnetten welke vast gezet kunnen worden.  In het tien centimeter brede vak is plaats voor afsteekrollers e.d. of zoals in mijn geval stoelaccessoires.  Het hoofdvak is ruim genoeg voor tackleboxen en de Super Ultegra accessoires tasjes.

  De tas beschikt over twee zijvakken welke prima geschikt zijn om bijv. onderlijnkokers in op te bergen. Zo passen in elke vak
  2 onderlijnkokers met een doorsnede van 6 cm.

  Pluspunten
  •De tas is voorzien van stevige ritsen. De schuiver waar je de ritssluiting mee opent heeft een metalen kern en dat reduceert de kans op afbreken. Afbreken? Ja, het gedeelte waar je aan trekt kan gaan afbreken als er geen metalen kern in zit. Ik heb dit gehad mijn bij mijn JRC karperfoudraal.
  •De Standaard Carryall is verkrijgbaar voor circa 35 euro en de Large Carryall is verkrijgbaar voor circa 40 euro. Als je het vergelijkt met gelijkwaardige tassen van andere merken dan zijn het nette bedragen.

  Minpunten
  •Enig minpunt kan zijn dat de tas niet voorgevormd is D.w.z geen hard case

  Accessoires tas (SHSUL08)  • Dubbele rits
  • Past perfect in uw carryall
  • Gedeeltelijk verstevigd voor betere bescherming.

  Deze accessoirestasjes zijn prima te gebruiken voor het opbergen van cups, voerkorfjes, reservespoelen e.d. Ook werpmolens passen er prima in. Zo heb ik twee van deze tasjes aangeschaft voor het opbergen van een werpmolens met reservespoel.  Pluspunten
  •Deze tasjes zijn net als de carryall voorzien van stevige ritsen.
  •Deze tasjes zijn voor circa 7 euro verkrijgbaar.

  Minpunten
  •Enig minpunt kan zijn dat de tasjes niet voorgevormd zijn en daardoor geen optimale bescherming bieden. Echter heb ik beide tasjes al een jaar in gebruik en mijn werpmolens zijn nog onbeschadigd.

  Aastas (SHSUL09)  • Groot voorvak met rits.
  • Duurzame Tarpaulin bodem.
  • Twee mesh zijvakken.
  • Kan 6 grote aasdozen herbergen (niet inbegrepen).
  • Thermisch gevoerd hoofdvak.

  In het voorvak past een tackle box met de afmetingen 35.5x22x5 cm. Dat maakt de tas ook prima geschikt voor bijv. kortere sessies of voor andere visserijen, zoals het penvissen op karper, vissen met doodaas op snoek.  In de tas passen 8 aasdozen (2,2 pint / 1,25 liter), maar dan is de tas ook zo goed als vol. Op bovenstaande foto zitten er 3 aasdozen, 2 blikjes drinken, 2 bakjes boillies, bakje pellets en een aangebroken zak pellets in. Er is zelfs nog voldoende ruimte over voor bijv. een paar koelelementen.

  De koelende werking van deze tas heb ik nog niet kunnen proberen aangezien ik hem nog maar net heb. Hopelijk krijgen we binnenkort weer een aantal warme dagen dat ik de tas eens in de praktijk kan testen.

  Pluspunten
  •De aastas / bait bag is net als de carryall voorzien van stevige ritsen.
  •Deze tas is voor iets minder dan 30 euro verkrijgbaar
  •Doordat er in het voorvak een tackle box past is de tas ook te gebruiken voor andere visserijen.

  Minpunten
  •Enig minpunt kan zijn dat de tas niet voorgevormd is. D.w.z geen hardcase, maar is daardoor wel makkelijk op te bergen.

  Foudraal

  In de Super Ultegra serie heeft Shimano ook 3 verschilende holdalls voor 4 kokers (SHSUL03), 7 kokers (SHSUL04) en 10 kokers (SHSUL05) en een dubbel hengelfoudraal (SHSUL06) voor het opbergen van werphengels.  Omdat de hengelsportwinkelier deze destijds niet voorradig had en wel een ander foudraal (allround foudraal) van Shimano had staan heb ik deze genomen. Dit foudraal heeft twee ruime zijvakken voor het opbergen van banksticks, schepnetstelen e.d. Verder heeft dit foudraal een stevige bodem en is voorzien van een stevige schouderband wat het dragen vergemakkelijkt.

  Dit foudraal is niet meer leverbaar, maar mocht je hem aangeboden krijgen door je winkelier of 2de hands houdt er dan wel rekening mee dat de nieuwe generatie vaste stokken (Gen Z / Gen X) er door hun lengte van 1.85 mtr (net) niet in passen. In dat geval kun je beter voor een Super Ultergra Holdall gaan.

  Pluspunten
  •Stevige schouderband
  •Stevige bodem
  •Twee ruime zijvakken voor banksticks en schepnetstelen e.d.
  •De prijs. Ik heb mijn foudraal vorig jaar gekocht voor 35 euro terwijl hij oorspronkelijk ruim 50 euro moest kosten.

  Minpunten
  •De nieuwe generatie GEN Z / GEN X hengels passen er door hun lengte (net) niet in daar deze hengels een lengte hebben van 1.85 mtr.
  •Niet voorgevormd (hard case). Echter zitten mijn hengels in beschermende kokers dat ze voldoende beschermd zijn.

  Eindconclusie

  Met de Super Ultegra Luggage heeft Shimano een betaalbare serie tassen en foudralen in de markt gezet van een goede kwaliteit zoals we van Shimano gewend zijn.

  Ik heb getracht met bovenstaand verhaal mijn ervaring met de Super Ultegra Luggage te delen en mocht iemand nog vragen hebben stel ze dan gerust in dit topic.
  Vaste stok | Match | Feeder

 • #2
  Ik heb die leefnettas zelf ook maar eerlijk gezegd ligt die hier in de schuur en wel om de simpele reden dat ik dat ding loeizwaar vindt en zelf bijna net zo zwaar is als het leefnet en schepnet samen.
  Hij is wel mooi ruim waar veel inpast maar omdat elk kilootje naar de waterkant gesleept moet worden blijft hij dus in de schuur liggen.

  suc6

  Gerrit
  21 juni 2014: de Belgen verslagen in Oldenzaal
  4 juli 2015: de Belgen verslagen op hun eigen Bieswater te Putte
  2 juli 2016: de Belgen verslagen bij Blauforlaet
  30 juni 2018: de Belgen ...........
  6 juli 2019: bijna gewonnen op 't witven
  4 juli 2020: De Belgen durfden niet
  12 juni 2021: De Belgen al bij de grens een retourtje gegeven

  Reageer


  • #3
   Meestal kan ik mijn auto achter de stek parkeren en dan hoef ik niet zo ver te lopen. Dan blijft de tas in de auto staan.
   Mocht ik iets verder moeten lopen, omdat ik bijv. achter een dijk zit te vissen dan neem ik de tas mee naar de stek.

   Het gewicht van de tas is natuurlijk afhankelijk van het geen je er in stopt. Zo heb ik er ook een tackle box met voerkorven
   en methodfeeders in zitten en die weegt ook gauw tussen de 1 en 1,5 kg.
   Vaste stok | Match | Feeder

   Reageer


   • #4


    Normaliter vervoer ik mijn feederhengels gewoon in hengelkokers voor optimale bescherming, maar Shimano moest zonodig bij de Super Ultegra feeder een foudraal
    leveren waar je de hengel opgetuigd in kunt vervoeren, dat ik vorige maand ook nog maar een nieuw foudraal voor de feederhengels heb gekocht. Het standaard
    foudraal wat bij de hengel is geleverd beschermd mijn inzien niet voldoende.

    Na wat andere merken als Preston en Sportex bekeken te hebben toch maar besloten om de Super Ultegra double rod sleeve te kopen, omdat mijn winkelier deze
    aanbood voor 39 euro. Had ik een Preston of Sportex gekocht was ik minimaal het dubbele kwijt geweest.

    Dit foudraal beschikt over twee aparte kamers, zodat de hengels gescheiden van elkaar zijn en doordat het een hardcase foudraal is zijn de hengels optimaal beschermd.
    In het foudraal passen maximaal 3 delige 15" hengels. Het foudraal heeft een totale lengte van 165 cm. Wat een nadeel kan zijn is dat er geen buitenvakken op zitten
    voor een schepnetsteel, banksticks of feedersteun, maar dat is voor mij niet nodig. Hadden er wel buitenvakken opgezeten dan had mijn Beastmaster schepnetsteel er toch
    niet in gepast.

    Al met al ben ik nog steeds tevreden over andere producten uit de Super Ultegra serie van Shimano die ik gebruik.


    Hier onder nog een video. Helaas niet in het Nederlands, maar geeft wel een indruk van het foudraal.
    Vaste stok | Match | Feeder

    Reageer


    • #5
     Die foudraal van shimano zijn wel erg klein hoor, ook het aantal hengels dat je er in kan doen is niet veel .
     Dit zie ik omdat ik het net afspeur naar een nieuw foudraal, mijn oude voldoet niet meer .

     Reageer


     • #6
      Er passen 2 opgetuigde hengels in. Dat is voor mij voldoende
      Daarnaast is dit foudraal compact, zodat het weinig ruimte
      wegneemt in de auto.

      Mocht je 2-delige hengels of meerdere 3-delige hengels mee willen
      nemen kijk dan eens naar de Preston hard case of Sportex hard case foudralen.
      Vaste stok | Match | Feeder

      Reageer


      • #7
       Oorspronkelijk geplaatst door Rolla Bekijk bericht
       Er passen 2 opgetuigde hengels in. Dat is voor mij voldoende
       Daarnaast is dit foudraal compact, zodat het weinig ruimte
       wegneemt in de auto.

       Mocht je 2-delige hengels of meerdere 3-delige hengels mee willen
       nemen kijk dan eens naar de Preston hard case of Sportex hard case foudralen.
       Ik heb dat gezien , ik zoek voor 3 of 4 hengels ....de meest die hier aan voldoet is een matrix of een korum zag ik .
       Voor in de auto is de kleine wel handiger maar mijn hengels zijn 2 delig .

       Reageer


       • #8
        Je kunt ook een karperfoudraal overwegen. Ik heb er een van JRC en daar passen 3 opgetuigde hengels en 3 niet opgetuigde hengels in. Daarnaast heeft deze 2 voorvakken voor de
        banksticks en eventueel een paraplu of iets dergelijks. Alleen vindt ik deze niet handig om mee te nemen en als ik een hengel er uit wil pakken moet ik het hele foudraal open ritsen.
        Voor die paar keer dat ik op karper of met doodaas op snoek vis vindt ik het prima zo.

        Sportex foudralen zijn er ook in een lengte van 1.90 mtr, geschikt voor 3 hengels. Ik heb de foudralen in de winkel gezien en het zijn
        zeker mooie foudralen en ze zullen kwalitatief zeker ook goed zijn.
        Vaste stok | Match | Feeder

        Reageer

        Working...
        X