Evert Aalten 30 procent norm en Henk ter Maat 35 procent eiwit norm is totale bulshit!

Collapse
Deze discussie is gesloten
X
X
 
  • Tijd
  • Toon
Clear All
new posts
  • Tjander Meddocks

    Evert Aalten 30 procent norm en Henk ter Maat 35 procent eiwit norm is totale bulshit!

    Bericht van mij aan henk ter maat op de forum van Evert Aalten en karperwereld wat natuurlijk verwijderd werd….(zoals op elke forum waar men bang is bepaalde personen die bekend zijn in karper/viswereld aan te vallen op hun domme uitspraken…hopelijk kunnen we dit forum wat serieuzer nemen.)

    citaat van Henk ter Maat op de site van Evert Aalten

    Bij een eiwit overschot situatie past een koolhydraat tekortsituatie, ofwel onbalans.
    Bij een koolhydraat tekortsituatie gebruikt de karper de eiwitten als energieleverancier in plaats van groeileverancier. Door gebruik van eiwitten als energiedrager in plaats van bouwstof, zal de groei van de karper dan sterk geremd worden. Wanneer er in een eiwit overschotsituatie nu word bij gevoerd met koolhydraten dan zullen de eiwitten worden aangewend voor de groei, omdat er weer genoeg koolhydraten aanwezig zijn voor het overige energiegebruik Het eiwitgehalte is niet als "absolute leidraad" te gebruiken, maar de balans in het voedselpakket en de aanpassing aan de biologische omstandigheden speelt een minstens zo belangrijke rol, (ofwel het optimaliseren van de Netto Eiwit Benutting; NEB).

    Hier het bericht dus op de bovengenoemde uitspraken van Henk ter Maat en Evert Aalten op hun site

    Deze bovengenoemde uitpraken zijn wel de grootste onzin wat ik ooit heb gelezen...ik denk dat u dit bovenstaande stukje even naar de Wageningen universiteit moet opsturen........

    Er bestaat geen enkele voedselbestanddeel dat 100 procent uit eiwit bestaat.....dus hoe kan er een eiwitoverschot ontstaan of zijn? Elk voedsel bestanddeel bestaat uit eiwitten, KOOLHYDRATEN, vitamines en mineralen, u mag mij het eerste voedsel bestanddeel opnoemen dat 100 procent alleen uit eiwit bestaat……

    ....heeft u die karpers welles in Zuid-Frankrijk gezien? Die eten voornamelijk voedselbronnen die bestaan uit eiwitten, maar die eiwitrijke voedsel bestanddelen bevatten ook koolhydraten, mineralen enzovoorts dus ze krijgen altijd voldoende energie/brandstoffen binnen….u praat over een eiwit overschot…………..als het eiwit overschot er niet zou zijn zouden die karpers dan ook zo groot worden??????????? Bovendien heb je niet eens een eiwit-overschot nodig om karpers te laten groeien…een koolhydraat overschot zorgt ook voor gewichtstoename bij karpers, doordat de overtollige aantal koolhydraten die niet gebruikt worden voor energieverbruik omgezet worden in vet. Dus waar slaat het hele Netto Energie Benutting verhaal van u op? Als er een NEB zou zijn, dan zouden de karpers in de winter niet een hoger vetgehalte hebben omdat het de veel lager is. Er bestaat helemaal niets zoals een NEB in de praktijk. De praktijk is heel wat anders dan de theorie die u ons voorschotelt op de site van Evert Aalten.

    Vertelt u mij maar waar u deze informatie vandaag gehaald heb, ik ben namelijk zeer benieuwd, want ik kan me ook niet voorstellen dat 1 of andere bakkertje dit allemaal zelf verzonnen heeft.

    Het hele verhaal van 35 of 30(Evert Aalten) procent norm is 1 grote puinhoop, het is totale arrogantie naar de visser en karper toe.
    Het is namelijk totale bullshit dat er een visser is die 24 uur per dag vist week in en uit op een bepaald water en dat die visser er voor zorgt dat hij de karpers totaal op zijn aas krijgt en geen andere voedselbronnen meer eet.... en dat daarmee samenhangend wij als visser een karper een bepaalde voedselnorm moeten voorschotelen.

    Meneer Maat/Evert Aalten u gaat toch niet beweren dat wij voor die paar daagjes of weekjes als wij zitten te vissen een bepaalde norm in ons aas moeten hebben omdat anders de karper ons aas niet pakt of merkt dat ie te weinig eiwitten binnenkrijgt als dat al mogelijk is....

    Als wij 365 dagen kunnen vissen in een jaar hoeveel van die dagen zitten wij daadwerkelijke aan de waterkant? Hoeveel van die dagen vindt de vis geen voer van de karpervisser? Hoeveel van die dagen eet de vis natuurlijke voedselbronnen? Moeten wij voor die paar dagen dat wij vissen op een karper dan een bepaalde voedselnorm in ons voer hebben omdat we anders bang moeten zijn dat de karper ons aas niet interessant genoeg vindt?

    Een mens is zelfs niet in staat om onderscheidt te maken tussen koolhydraten en eiwitten tijdens voedselopname….hoe kan een simpel ontwikkeld dier als een karper dan wel onderscheid maken tussen al die voedselbronnen volgens sommige karpervissers???

    Misschien omdat bepaalde karpervissers zoals Evert Aalten, Henk ter Maat en nog een paar vissers geld willen verdienen aan de karpervisserij. Deze mensen hebben nog nooit wetenschappelijk onderzoek gedaan naar al hun uitspraken die zij de afgelopen tientallen jaren verkondigen.

    Met wetenschappelijk onderzoek bedoel ik de Wageningen universiteit die zij nog nooit van binnen hebben gezien in tegenstelling tot ………..

    Mij vraag aan bezoekers van dit forum
    Kunnen karpers koolhydraten/eiwitten analyseren tijdens hun voedselopname?
    Kunnen karpers onderscheid maken tussen koolhydraten en eiwitten? (zelfs voor mensen is dit niet mogelijk…het meest ontwikkelde dier van deze planeet)
    Moeten wij voedselnormen aanleggen voor de karper voor de paar dagen die wij vissen in een jaar?
    Stapt de karper ooit van het natuurlijk voedselbronnen af zodat wij ons voedselnorm moeten aanpassen?

    Misschien kunnen Meneer Ever Aalten en Henk ter Maat even op dit forum reageren op dit bericht….want ik denk niet dat dit bericht op dit forum verwijderd zal worden om bepaalde zaken die zij al jaren roepen te verdoezelen met de feiten. Of wel NATIONAAL HENGELSPORT FORUM? Dit bericht is natuurlijk is natuurlijk een extreem geschreven maar dan moeten die lui dan ook maar de normale berichten niet verwijderen omdat het hun niet aanstaat als er iemand komt die niet met theorieën eens is en ze geen tegenantwoord op hebben.
  • jos.holl

    #2
    Ik vind de opmerkingen die jij schrijft in grote lijnen terecht.
    Ik denk ook dat dat de mens het meest ontwikkeld is alleen in sommige gevallen is de karper slimmer.
    Jos.

    Reageer

    • Forummanager
      Visserslatijn Nederland
      • 30-12-2001
      • 12131
      • Albrandswaard

      #3
      Even een puntje van huishoudelijke orde.

      We zullen niet snel berichten verwijderen, maar laten we elkaar wel(taalkundig) in de waarde laten en respect voor elkaar en elkaars meningen hebben.

      Overigens ben ik wel benieuwd naar reacties.

      Met vriendelijke groet,
      Bas



      [Gewijzigd door Forummanager op zaterdag 14 december 2002 @ 12:20]
      Visserslatijn Nederland
      http://www.visserslatijn.nl
      Sinds 1997...

      Nationaal HengelSportForum
      http://www.hengelsportforum.nl
      Sinds 2001...

      Reageer

      • Jan Grijpstra
        Sportvisser
        • 09-10-2002
        • 646
        • Aalzum

        #4
        Hoi Tjander,

        lijkt het je niet verstandiger om contact op te nemen met deze heren zelf?

        Logisch dat ze jou berichten verwijderen op de karperfora, ik heb jou op dutchcarp.chathost.nl meegemaakt, en jij bent minstens even opdringerig met je mening als aalten en maat. Alleen jij bracht het daar op een vervelende manier.

        ik hoop dat je trots op jezelf kunt zijn.

        met vriendelijke groet
        -------------------------------------
        Groeten van Jan

        Reageer

        • Tjander Meddocks

          #5
          ik vind jou ook opdringerig met je reclame over sensas ........sluikreclame. Bovendien vind ik sensas slecht...maar dat is mij persoonlijke mening natuurlijk..

          De heren in kwestie waar jij het over hebt laten de geplaatse berichten gewoon verwijderen ....daardoor er is geen discussie mogelijk...zij willen daar geen discussie over want zij hebben gelijk denken ze...niet zo verwonderlijk want al hun theorieen die ze tientallen jaren verkondigen hebben ze omgezet in commercielle activiteiten....als ze er op in zouden gaan zouden ze hun eigen commercielle activiteiten schaden....vandaar dat elk bericht die tegen hun tegen hun theorieen is verwijderd worden op de forums onder het mom van zogenaamde scheldpartijden....terwijl er helemaal geen scheldpartij is .....carpweb forum en karperwereld hebben daar een handje van.

          Reageer

          • Mc.Queen
            Sportvisser
            • 19-09-2003
            • 577

            #6
            T'spelleke begint hier weer!!!!!!!!!! :frustrated:
            Greetings Mc.Queen!!!
            Tot volgende Maandag!!!

            Reageer

            • HPE
              Newbie
              • 14-12-2002
              • 44

              #7
              Tjander

              Ga jij hier weer verder met jouw leugenachtige gedrag en het beledigen van mensen.
              Ik hoop dat de boardgebruikers gauw door hebben hoe jij bent.
              Kijk in de spiegel en zoek hulp.

              met altijd vangende groet

              HPE
              HPE

              Reageer

              • Tjander Meddocks

                #8
                HPE jouw teksten bewijzen wel hoe achterlijk jij bent....jij bent zwaar gefrustreerd dat jij in de jaren dat jij vist nog nooit wat bijzonders heb gevangen..de frustraties springen van jou teksten af...jij bent typische zo vissertje die ooit es een hele grote karper wil vangen om daar overal mee te pronken...helaas zal jou dat nooit lukken..het ontbreekt jouw domweg gewoon aan intelligentie gezien jou achterlijke teksten op elk discussiebord...elke reactie van jou heeft nooit wat met vissen te maken maar alleen een lading frustratie.....kijk in de spiegel en kijk hoe gefrustreerd jij bent......en zoek hulp!

                Reageer

                • Jan Grijpstra
                  Sportvisser
                  • 09-10-2002
                  • 646
                  • Aalzum

                  #9
                  Bedankt Tjander dat je nu zelf ff duidelijk maakt waarom op andere fora jouw posts altijd worden verwijderd.

                  met vr gr
                  -------------------------------------
                  Groeten van Jan

                  Reageer

                  • Tjander Meddocks

                    #10
                    wat bedoel je????? wie begon er nou of heb jij een slechte leesbril...bovendien is hpe een ouwe bekende van andere forums die altijd wat tegen mij persoonlijk schrijft...kan ik toch ook niks aan doen of wel? het zit hem dwars dat ik ooit geroepen heb dat ik 3 keer in de nederlandse top tien kan met mij vangsten over de afgelopen 24 jaar ...hij komt daar telkens op terug met dergelijke teksten....jaloezie? mij doet het niks...maar ik wil even terug komen op het onderwerp....want op al die forums beginnen mensen alleen maar flauwekul te posten die niks met het onderwerp te maken hebben ..dus als je niks te melden heb wat iets met het onderwerp te maken heb moet je gewoon zwijgen en wat anders gaan doen.

                    Vanaf nu reageer ik nergens meer op wat niets met het onderwerp te maken heeft!

                    Reageer

                    • Jan Grijpstra
                      Sportvisser
                      • 09-10-2002
                      • 646
                      • Aalzum

                      #11
                      Mooi, waar zullen wij het eens over gaan hebben?

                      Ajax - PSV vanavond

                      met lachende groet
                      -------------------------------------
                      Groeten van Jan

                      Reageer

                      • Tjander Meddocks

                        #12
                        eeehh die wedstrijf wordt volgens mij zondag 15 december om 13.00 uur gespeeld...maar ik kan natuurlijk mij verkeerde leesbril op hebben

                        Reageer

                        • HPE
                          Newbie
                          • 14-12-2002
                          • 44

                          #13
                          Tjander

                          Jouw onvolwassen reactie geeft alleen maar aan dat jij nooit en te nimmer 24 jaar op karper vist.
                          En het klopt dat als men drie vissen weet te vangen zwaarder als 45 pond men drie keer in de top tien staat.
                          Aan de andere kant, lekker belangrijk allemaal.

                          Jij klaagt steen en been over een aantal zaken maar om jouw gelijk te krijgen dweep jij iedere keer met jouw zogenaamde supervangsten.
                          Tjander, open jouw ogen en meet jezelf een andere houding aan.

                          met knollen-vangende groet

                          HPE
                          HPE

                          Reageer

                          • Tjander Meddocks

                            #14
                            Tjander
                            Ook hier loop jij weer te liegen.
                            Nergens maar ook nergens durf jij voor jouw naam uit te komen.
                            Wel beledig jij iedereen, lekker laf vanachter het beeldscherm.
                            Het probleem voor jouw is natuurlijk dat jij liegt over jouw vangsten en de jaren dat jij op karper vist.

                            het bovenstaande is een citaat van jou uit je eerste reactie.....wie begon er over mij vangsten???? dit is mij laaste reactie op jou...jou hersencelletjes werken niet zo goed meer dat moge ons wel duidelijk zijn..je spreekt je iedere keer weer tegen. Bovendien volg je mij op elke forum ...heb je echt niks beters te doen in je zinloze bestaantje? ja en ik durf keihard te beweren dat ik drie karpers heb gevangen die zo in de nederlandse top tien kunnen.....werkt dat bij jouw frustraties op ofzo? ik denk het wel gezien jouw al jouw reacties.

                            met zoals keihard lachende groet!!!
                            tjander

                            Reageer

                            • HPE
                              Newbie
                              • 14-12-2002
                              • 44

                              #15
                              Tjander

                              Reageer eens normaal, en als jij dat niet kan dan zet jij jezelf alleen maar voor schut.
                              Vertel nu eens waarom jij denkt dat jij je gelijk kan halen door te vertellen dat jij een 78 ponder in ZAF heb gevangen, en in Nederland drie maal in de top tien zou behoren te staan ?
                              Wat bewijs jij daar mee dan ?
                              Dat je botweg liegt ?
                              Of dat jij hier je eigen belachelijk maakt ?

                              met schuddebuikende groet

                              HPE
                              HPE

                              Reageer

                              Working...
                              😀
                              😂
                              🥰
                              😘
                              🤢
                              😎
                              😞
                              😡
                              👍
                              👎