|
|
|
|
|
Tilapia met groene risotto |
|
|
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 580 kCal |
• Bereidingstijd: 35 min. of meer |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
300-400 g tilapiafilet 100 ml witte wijn 300 ml visbouillon 1 eetlepel verse tijm, gehakt 2 bosuitjes, in dunne ringetjes Ā½ komkommer, in kleine blokjes 2 eetlepels olijfolie 150 g risottorijst (arboriorijst) 2 eetlepels verse peterselie, gehakt 1 eetlepel chiliolie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snijd de helft van de tilapia in repen. Verwarm de helft van de witte wijn, de visbouillon en de gehakte tijm tegen de kook aan en pocheer hierin de repen tilapia 6-8 minuten. Schep de vis uit het pocheervocht en bewaar dit vocht. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de bosuitjes met de helft van het loof en de komkommerblokjes 3 minuten. Schep de rijst erdoor en laat deze even meebakken totdat alle korrels glanzen. Schenk de rest van de wijn erbij en laat het iets inkoken. Voeg het pocheervocht van de tilapia beetje bij beetje toe en laat de rijst in 15-20 minuten zachtjes gaar worden. Voeg eventueel nog een scheutje water toe. Schep de peterselie en de stukjes tilapia door de risotto. Bestrijk intussen de overige tilapiafilets met chiliolie en rooster ze in een hete grillpan in 6-8 minuten bruin en gaar. Schep de risotto in diepe borden en leg de tilapia erop. Strooi de uiringetjes erover.
Bestrooi de risotto eens met in krullen geschaafde Parmezaanse kaas. Vervang de tijm door dille.
Wijn
Fijn en fris met een Riesling d'Alsace.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Gegrilde langoustines met citroenpartjes
Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder |
|
Homemade makreel-/eiersalade wraps
Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en āplukā de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder |
|
Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder |
|
Massala-tilapiapakketje met wortelsalade
Verwarm de oven voor op 200 Ā°C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng... Lees verder |
|
Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |