|
|
 |
|
 |
Gegrilde langoustines met citroenpartjes |
|
 |
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; |
• Bereidingstijd: 30 - 45 min |
|
|
 |
Ingrediënten: |
|
8 grote langoustines 1/3 kop olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngehakt 3 theelepels gehakte peterselie Het sap van 1 citroen Zeezout en verse gemalen peper Citroenpartjes (naar smaak)
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van een scherpe schaar. Verwijder zorgvuldig de zwarte ingewanden. Doe de langoustines in een ondiepe schaal (geen metalen schaal). Doe de overgebleven ingrediënten bij elkaar in een kan, behalve de citroen partjes, en giet de mix over de langoustines. Bedek de langoustines en laat 30 minuten in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 350 graden. Leg de langoustines 10 minuten in een ondiepe grillpan, begiet regelmatig met de marinade en keer ze regelmatig om tot ze gaar zijn. (Eventueel kun je ze ook boven een spit hangen)
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder |
|
Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder |
|
Sliptong met komkommersaus
Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in... Lees verder |
|
Visnuggets en worteltjes in een zakje
• Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en shoarmakruiden en wen... Lees verder |
|
Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
Verwarm de oven voor op 200° C.
Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |