|
|
 |
|
 |
Gegrilde langoustines met citroenpartjes |
|
 |
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; |
• Bereidingstijd: 30 - 45 min |
|
|
 |
Ingrediënten: |
|
8 grote langoustines 1/3 kop olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngehakt 3 theelepels gehakte peterselie Het sap van 1 citroen Zeezout en verse gemalen peper Citroenpartjes (naar smaak)
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van een scherpe schaar. Verwijder zorgvuldig de zwarte ingewanden. Doe de langoustines in een ondiepe schaal (geen metalen schaal). Doe de overgebleven ingrediƫnten bij elkaar in een kan, behalve de citroen partjes, en giet de mix over de langoustines. Bedek de langoustines en laat 30 minuten in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 350 graden. Leg de langoustines 10 minuten in een ondiepe grillpan, begiet regelmatig met de marinade en keer ze regelmatig om tot ze gaar zijn. (Eventueel kun je ze ook boven een spit hangen)
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Homemade makreel-/eiersalade wraps
Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en āplukā de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder |
|
Garnalenrolletjes met gerookte zalm
De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder |
|
Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| |