Langoustine

Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde temperatuur, roer regelmatig, ongeveer 3 minuten tot het bruin begint te worden. Roer de broodkruimels er door en bak totdat ze bruin worden, ongeveer 1 minuut. Voeg de langoustines toe aan de braadpan, naast elkaar. Giet de wijn er overheen en kook ongeveer 1 minuut mee totdat de helft is verdampt. Doe de tomaten, het sap, de gemalen rode peper en een flinke snuf zout en peper erbij. Bedek de pan, laat sudderen op een laag pitje en roer af en toe, totdat het vlees van de start doorzichtig (16-18 minuten). Haal de knoflook uit de pan. Roer de peterselie door het mengsel en bespenkel met nog wat olijfolie.

Serveer de langoustines met citroenpartjes en krokant brood.


 
Langoustines alla Busara
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 3 el extra-virgine olijfolie (+ om te besprenkelen)
  • 1 teen knoflook
  • 3 el droge broodkruimels
  • 8 medium grote langoustines, afgespoeld en drooggedept
  • ¼ kop droge witte wijn
  • 1 blik hele gepelde tomaten (800 gram), afgegoten en lichtelijk fijngehakt, (bewaar 1/4 kop sap)
  • 1 tl gemalen rode peper
  • Zout en peper
  • 2 tl fijngehakte peterselie
  • Citroenpartjes en krokant brood


  • Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde temperatuur, roer regelmatig, ongeveer 3 minuten tot het bruin begint te worden. Roer de broodkruimels er door en bak totdat ze bruin worden, ongeveer 1 minuut. Voeg de langoustines toe aan de braadpan, naast elkaar. Giet de wijn er overheen en kook ongeveer 1 minuut mee totdat de helft is verdampt. Doe de tomaten, het sap, de gemalen rode peper en een flinke snuf zout en peper erbij. Bedek de pan, laat sudderen op een laag pitje en roer af en toe, totdat het vlees van de start doorzichtig (16-18 minuten). Haal de knoflook uit de pan. Roer de peterselie door het mengsel en bespenkel met nog wat olijfolie.

    Serveer de langoustines met citroenpartjes en krokant brood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde paprika’s met tonijn
    Verwarm de oven voor op 220 ËšC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensa... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Spaghetti met roze garnalen
    Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar. Afgieten en la... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden