|
|
 |
|
 |
|
 |
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
 |
Ingrediënten: |
|
3 el extra-virgine olijfolie (+ om te besprenkelen) 1 teen knoflook 3 el droge broodkruimels 8 medium grote langoustines, afgespoeld en drooggedept ¼ kop droge witte wijn 1 blik hele gepelde tomaten (800 gram), afgegoten en lichtelijk fijngehakt, (bewaar 1/4 kop sap) 1 tl gemalen rode peper Zout en peper 2 tl fijngehakte peterselie Citroenpartjes en krokant brood
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde temperatuur, roer regelmatig, ongeveer 3 minuten tot het bruin begint te worden. Roer de broodkruimels er door en bak totdat ze bruin worden, ongeveer 1 minuut. Voeg de langoustines toe aan de braadpan, naast elkaar. Giet de wijn er overheen en kook ongeveer 1 minuut mee totdat de helft is verdampt. Doe de tomaten, het sap, de gemalen rode peper en een flinke snuf zout en peper erbij. Bedek de pan, laat sudderen op een laag pitje en roer af en toe, totdat het vlees van de start doorzichtig (16-18 minuten). Haal de knoflook uit de pan. Roer de peterselie door het mengsel en bespenkel met nog wat olijfolie.
Serveer de langoustines met citroenpartjes en krokant brood.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Pikante kabeljauw met wilde rijst
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in ... Lees verder |
|
Gestoomde oesters met limoen en soja
Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika in heel kleine stukjes. Boen de limoen sc... Lees verder |
|
Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder |
|
Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder |
|
Vissalade met voorjaarsgroenten
Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |